3G - Helsefarlig?

Det er den tyske regjeringen som har sett nærmere på de helsemessige farene ved strålingen fra det forholdsvis nye tredje generasjons nettverket, som er i ferd med å bygges ut over hele verden.

72 frivillige personer deltok i forsøket, der de ble utsatt for både stråling fra dagens 2G-nett og det nyere 3G-nettet. Forsøkspersonene fikk ikke vite hvilket nettverk de ble utsatt for mens forsøkene pågikk. Resultatene var oppsiktsvekkende.

Når testgruppene ble utsatt for stråling fra vanlige mobiltelefoner som brukte 2G-nettverket hadde det liten eller ingen innvirkning på forsøkspersonenes tilstand. Når de samme personene ble utsatt for 3G-signaler derimot, opplevde mange at de etter hvert ble svimle og fikk hodepine.

Det som har ført til en viss grad av bekymring er at disse signalene vil være tilgjengelige overalt der det er 3G-nettverk, selvfølgelig i en mye mindre dose enn det forsøkspersonene ble utsatt for. Allikevel kan man lure på hvilken helsemessig effekt denne konstante strålingen vil resultere i over lengre sikt.

Det er mange argumenter som taler mot å fastslå at 3G er helsefarlig, blant annet at man ikke kan trekke avgjørende konklusjoner ut i fra én enkelt test. Dette har utvilsomt ført til at startskuddet er avfyrt for flere og mer omfattende langtidsstudier av emnet verden over. Vi krysser fingrene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen