3G-telefoni skremmer foreldre

Hele 3 av 4 foreldre sier de tror 3G vil gjøre det mer eller mindre umulig å veilede eller hjelpe barna på Internett. Telefonene som kommer på markedet senere i år vil ha rask Internettforbindelse, innbygde kameraer og kan ta imot videofilm, sier John Carr i organisasjonen NCH. NCH er en organisasjon som kjemper for barns rettigheter.

Operatørenes ansvar
NCH mener det påhviler operatørene et spesielt ansvar for hvordan de nye nettene blir brukt. – Skal operatørene få solgt disse telefonene i ungdomssegmentet må de gjøre noe for å overbevise foreldrene om at telefonene er trygge, eller at de kan gjøres trygge, sier Carr.

Undersøkelsen som NCH har tatt initiativ til sier også at en tredel av alle foreldre tror barna deres vet mer om mobiltelefoni enn de selv gjør.

Kanskje mer oppsiktsvekkende: 14 prosent mener det er operatørenes ansvar å oppdra ungene til fornuftig mobilbruk, mens 10 prosent mener at det er statens ansvar.

Finnes allerede
For ordens skyld føyer vi til at de tjenestene foreldrene her sier de frykter for lengst er tilgjengelige i de eksisterende GSM-nettene. Mange foreldre vil åpenbart kunne få seg en overraskelse om de fikk se hva en del ungdommer laster ned til sine mobiltelefoner. I dag er det ikke uvanlig med GSM-telefoner som kan ta imot både bilder og videoklipp.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen