Test

3G-telefoner

Vi får stadig flere 3G-telefoner å velge mellom. Mens det for et halvt år siden kun fantes én videotelefon på det norske markedet, kan du nå velge mellom åtte videotelefoner fra fire forskjellige produsenter.

Dessverre er ikke 3G-telefonene helt modne ennå. Mange modeller er klumpete og tunge, mens andre sliter med dårlig batterilevetid. Noen modeller plages også av tungvinte menysystemer.

Spørsmålet er derfor hvilke modeller man kan stole på, og hvilke man bør holde seg unna. For å finne utav det, har vi testet de åtte tredjegenerasjons telefonene som finnes på det norske markedet opp mot hverandre.

Felles for alle modellene i testen, er at de behersker det man kan forvente av en 3G-telefon i dag. Du kan bruke dem som videotelefoner, der du ser den du ringer til. Du kan se på fjernsyn med dem. Og ikke minst kan du koble deg opp mot internett i bredbåndshastighet.

Forskjellene mellom modellene er allikevel store, og det er tydelig at enkelte produsenter har et langt bedre grep om teknologien enn andre. Som du kan se av tabellen nedenfor, er det spesielt Nokia som leverer et jevnt over bra resultat med sine modeller.

Etter fullendt testperiode, har vi trukket følgende konklusjoner.


  Telefon
Terningkast
Sony Ericsson Z800i
Klumpete med dårlig kamera. Les mer >
Samsung Z500
Problemer med dekning og batteri. Les mer >

Nokia 6630
For den teknisk anlagte. Les mer >

Nokia N90
Klumpete, med fokus på kamera. Les mer >
Nokia 6680
Teknologi i praktisk innpakning. Les mer >
Motorola E1000
Teknologi i praktisk innpakning. Les mer >
Sony Ericsson K600i
Mest for pengene, men dårlige taster. Les mer >
Nokia N70
Teknologi i praktisk innpakning. Les mer >

*) I denne testen er ekstra fokus lagt på 3G-funksjonaliteten til telefonene, og terningkastene er basert på den relative forskjellen mellom modellene. Karakterene i denne testen vil derfor kunne avvike fra karakteren som er gitt i de vanlige testene våre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen