3G-telefonene kommer!

Det er ventet at Telenor vil åpne sitt 3G-nett i Norge i løpet av de aller nærmeste ukene. Da vil vi trolig også få se at operatørene hadde rett – det finnes ikke telefoner å bruke i disse nettene.

Mangelen på apparater har vært brukt som en forklaring på hvorfor de nye 3G-nettene ikke er åpnet for lengst. Men flere av håndsettprodusentene har tilbakevist argumentet, og hevdet at de har apparatene klare.

Nedprioritert
Nå viser det seg at etterspørselen etter 3G-telefoner har skutt fart i de landene der nettene er åpne. Dermed har produsentene hatt mer en nok å gjøre med å skaffe telefoner til de markedene som faktisk finnes, og Norge har på ingen måte vært prioritert.

I tillegg har store operatører fÃ¥tt eksklusive avtaler som sikrer dem hele serier av telefoner. Et eksempel pÃ¥ dette er Vodafones avtale som sikrer dem eksklusive rettigheter til Sony Ericssons nye Z800. 

Dermed blir det Nokia som redder 3G-lanseringen i Norge. Telefonene er nå kommet til Norge, men skal innom distributørleddet før de er klare for salg. Det er heller ikke klart hvor mange 3G-telefoner Nokia nå har sendt hit til landet.

EDGE/UMTS
Telefonen som kommer er 6630, en telefon som på mange måter minner om kameramobilene 7610, med megapikselkamera og Series 60 smartmobil-plattform. Den støtter EDGE og UMTS, men har ikke videotelefoni.

6630 annonseres i nettbutikker til priser fra ca. 5.500,- uten abonnement.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen