3G-tap for Netcom

Siden Netcom lanserte sitt 3G-nett i mars i fjor, har operatøren tjent 15 millioner kroner på det. Det er bare småtterier i forhold til hva det kostet å bygge nettet, nemlig 1,3 milliarder kroner.

Netcoms overhode, August Baumann, var til stede på Norsk Teleforum på Lillehammer for to uker siden. Der fortalte han at bruken av 3G-nettet ikke har vært på langt nær så stor som selskapet har behov for. Og grunnen er enkel:

- Total skivebom
- Jeg var selv med på å skrive NetComs UMTS-søknad. Den var grei den - bortsett fra at den var totalt skivebom. Vi bommet på markedspotensialet, på hva utstyret ville koste og prisen på terminalene, sa Baumann i følge Dagens IT.

Han sa videre at operatørene må stadig vekk innse at det tar lengre tid før folk begynner å bruke nye tjenester enn tilbyderne selv tror.

3G er ikke den første tjenesten som ikke slår like godt an som operatørene hadde håpet på. Selv om Netcom introduserte WAP for hele syv år siden, er det først nå at Ola Nordmann har fått øynene opp for tjenesten.

MMS er et annet eksempel på fraværende suksessfaktor. Baumann har heller ikke særlig stor tro på at en MMS-farsott er rundt hjørnet:

- Våre kunder sender i gjennomsnitt 100 SMS per måned, men bare 2 MMS. Jeg tror det er lenge til MMS tar av, sier han.

Han har imidlertid fortsatt håp for 3G, selv om han mener det vil ta lang tid før tjenesten når et gjennomslag i den norske befolkningen.

- Jeg tror 3g kommer til å gi store inntekter i fremtiden. Men vi må levere varene, og det har vi bestemt oss for å gjøre, sa NetCom-sjefen.

(Kilde: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen