3G-strid

Den siste uken har flere danske mobiloperatører, blant annet TDC, mottatt et skriftlig krav om at de slutter å benytte betegnelsen 3G i sin markedsføring av UMTS-tjenester. IT-forhandleren som stiller kravet, hevder hardnakket at det var han som var først ut med navnet, og at han i Danmark dermed har eneretten til bruk av 3G-navnet i kommersielt øyemed.

 

Danske Michael Henneke startet selskapet 3G i 1998 – tre år før danske operatører startet med å kjøpe sine lisenser for UMTS-standarden. Han forteller i et intervju med nettstedet ComeON, at 3G føler seg misbrukt og krenket ved at blant annet TDC kjører massive markedsføringskampanjer under 3G-navnet.

Forvirrede kunder
Henneke innrømmer at det antagelig er litt i seneste laget å klage på dette, men forsvarer seg med at det først er i den senere tid at 3G har blitt en alminnelig betegnelse. Henneke uttrykker stor bekymring for at kundene vil la seg forvirre av at flere bruker 3G-betegnelsen.

- I tillegg til at andre operatørers bruk av 3G-navnet kan skape tvil om det er et av våre produkter eller et produkt fra en konkurrent som markedsføres, selger samtidig TDC de samme Vodafone-datakortene som oss; slikt kan skape forvirring, sier han til ComeON.

TDC uttaler til ComeON at de først vil drøfte kravet med sine jurister før de bestemmer seg for hvordan de skal håndtere saken.

Foreløpig har ikke IT-selskapet 3G tatt stilling til hvordan de vil håndtere problemet dersom de danske mobiloperatørene velger å overse kravet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen