3G-robot passer barna

Å ha småbarn kan være en prøvelse både for mor og far. Når hverdagen blir for hard, kan det være greit å slippe både poden og annet du måtte ha mellom hendene, og overlate jobben til NECs mekaniske barnevakt, PaPeRo.

PaPeRo er slitne småbarnsforeldres våte drøm. Ved hjelp av sensorer, kamera og høyttalere kan du stole på at PaPeRo gjør jobben som barnevakt. Det beste av alt? Den blir aldri sliten.

Med sine to kameraøyne kan PaPeRo se barna dine. Den lille roboten er en intelligent liten skapning, og er i stand skille ett barn fra et annet ved hjelp av en gjenkjennelsesfunksjon. Den samme funksjonen gjør også at den ikke støter borti møbler og annet som kan skade den.

PaPeRo har også stemmegjenkjenning, slik at den er i stand til å skille mellom stemmer og det generelle bråket barn ofte lager. Roboten kjenner igjen over 600 setninger, og er i stand til å si mer enn 3 000.

Se barna over 3G-nettet
PaPeRo har også egenskaper lik en mobiltelefon, slik at foreldre kan kommunisere med og kontrollere roboten via mobiltelefonen. Ved å ringe til PaPeRo, kan mor og far bestemme om roboten skal danse, spille spill, si hva klokka er, eller bytte TV-kanal for poden. PaPeRo har også støtte for 3G, slik at foreldre kan kommandere roboten bort til riktig barn og se barnet fra PaPeRos øyne i sanntid via mobiltelefonen.

PaPeRo er imidlertid ikke bare tiltenkt foreldre som ønsker et avstandsforhold til barna sine. Nettstedet 21st Century skriver at PaPeRo også er designet med tanke på å gjøre livet lettere for eldre og funksjonshemmede.

Hvis du vil vite mer om PaPeRo, kan du ta en titt på robotens egen hjemmeside.

(Kilder: NEC Personal Robot Center, 21st Century)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen