3G-proff fra Samsung

I dag gikk startskuddet for årets CeBIT-messe i Hannover i Tyskland. De av mobilprodusentene som ikke viste frem sine nyheter i går, var raskt på banen i dag. Samsung er en av disse produsentene, og sørkoreanerne viser nå frem flere modeller for den avanserte mobilbruker.

Samsungs største nyhet er kanskje Z400. Telefonen er til forveksling lik Samsungs D600, som vi testet i november i fjor. Z400 er omtrent like stor, og måler 9,7 x 4,8 x 1,8 centimeter på strømpelesten. Telefonen er dog noe tyngre enn D600, og veier 107 gram.

Skjermen til Z400 er også den samme som vi finner hos D600: Den bruker TFT-teknologi og har en diagonal størrelse på to tommer. Oppløsningen er på 240 x 320 punkter. Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på 2 megapiksler.

Z400 har støtte for 3G, og et ekstra kamera plassert på forsiden av telefonen åpner for videosamtaler. Med 3G kan du også surfe på nett med mobiltelefonen i en hastighet på 384 Kbps. Telefonen har også støtte for blåtann og USB, slik at du kan overføre filer fra PC-en og andre telefoner med blåtannstøtte.

Selv om Z400 lanseres med tanke på forretningsbrukere, finner vi støtte for mp3. Lagringsplass er det også greit med, og Z400 har et internminne på 30 MB. Ønsker du mer minne, kan dette utvides med minnekort av typen microSD, som fåes i opptil 1 GB.

Samsung har ikke kommet med opplysninger om batteritiden til Z400. Det er foreløpig uklart når vi kan forvente å se Z400 i butikkhyllene og hvilken pris telefonen vil ha.

I310 - Med plass til det meste
Samsung har flere avanserte telefoner enn Z400 i ermet, og presenterte nylig også proffmodellen i310, som først og fremst byr på imponerende lagringskapasitet.

I310 er oppfølgeren til i300, som først så dagens lys for ett år siden. Da i300 ble presentert, imponerte telefonen med 3 GB lagringsplass. Verden har imidlertid gått videre siden den gang, og i dag er i300s lagringskapasitet gårsdagens nytt hos Samsung. Hos I310 finner vi nemlig en harddisk med hele 8 GB lagringsplass. I310 blir derfor den hittil romsligste mobiltelefonen verden har fått se.

Lagringsplassen kan du fylle opp med mp3-filer, filmer eller bilder du tar med det to megapikslers kameraet. Overføringer til andre enheter skjer via blåtann eller USB. Telefonen har også støtte for EDGE, slik at du kan surfe på nett i brukbar hastighet.

Vil du lese mer om Samsungs nye lagringsvidunder, kan du ta en titt på artikkelen "Kraftkar fra Samsung".

(Kilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen