3G-nettet blir TV-nett

I disse dager er Ericsson på plass på Aker brygge der de blant annet forteller hvorfor selskapet i år skal ha to båter med i Volvo Ocean Race. Den viktigste grunnen er selvsagt å skape oppmerksomhet rundt selskapet. Ved å delta i en verdensomspennende seilas møter Ericsson kunder over hele verden. Og kundene skal blant annet få lære mer om Ericssons plattform for mobilunderholdning. 

Demonstrerte
Til Aker brygge hadde Ericsson med seg prototypmobiler med programvare for visning av en ny TV-tjeneste. I korte trekk dreier det seg om et program på mobilen som gir deg en liste over tilgjengelige TV-programmer og TV-kanaler. Noen sendinger kan du starte når du vil, andre går direkte fra TV-stasjoner som CNN og Eurosport.

Hvilke stasjoner du kan se vil ventelig avhenge av to ting – hva operatøren din kan tilby, og hva du er villig til å betale for. 

Kringkasting
Overføringen kan minne om mobil-TV slik vi kjenner det, men du slipper å bruke en nettleser for å finne frem til programmene. Dessuten kan flere følge direktesendinger uten at det går ut over overføringskapasiteten. Direktesendingene kan nemlig kringkastes i mobilnettet.

For at dette skal fungere kreves det at mobiltelefonen har neste generasjons plattform fra Ericsson. Ericsson er markedsleder på mobile plattformer, som best kan sammenlignes med bios på en PC. Uansett hvilket operativsystem du kjører, så ligger plattformen under og styrer hvordan de ulike komponentene i maskinvaren de skal spille sammen.

- Vi kommer til å gjøre TV tilgjengelig på flere måter, sier sjefen for Ericsson Mobility, Kurt Sillén. – Det blir podcast, broadcast, on demand og push. Og som sluttbruker får du tilgang til tjenester som avstemninger, chat, og individuell reklame.

Push betyr i denne sammenhengen at TV-bildene sendes til mobilen din omtrent som et nyhetsvarsel. Om du følger Volvo Ocean Race vil du for eksempel kunne få et varsel til mobilen og live overføring av det som skjer i det en båt passerer en annen. 

NRK i front
Sillén tok seg også tid til å skryte av NRK, som han mener ligger 1 til 2 år foran alle andre i utviklingen av TV-tjenester til mobilen.

Å gjøre 3G-nettet om til et nett for kringkasting av TV skal være en smal sak. – Basestasjonene fra Ericsson er klare. De trenger bare en enkel oppdatering av programvaren, sier Sillén. 

Med 3G-nettet som alternativt digitalt bakkenett for mobil-TV følger også en annen fordel - returkanalen. Du kan delta i avstemninger, chatte eller klikke på lenker til annonsørene direkte fra TV-skjermen. Det gir en unik mulighet for interaktivitet. På samme måte kan mobilnettet kringkaste radio, der du kan få tilleggsinformasjon på skjermen.

- Dette blir noe alle kan gjøre, ikke bare de som har en spesiell mobiltelefon med FM-radio fra en spesiell produsent, svarer Sillèn, da vi spør om ikke dette er hva Nokia allerede tilbyr som Visual Radio.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen