3G-lisens på auksjon

Det er et bredt politisk flertall for denne beslutningen. Partier både på venstre og høyresiden har vært med på å få gjennomslag.

- Vi er enige om i at auksjonen skal gjennomføres så raskt som mulig. Men samtidig skal grunnlaget for auksjonen analyseres nøye, da vi skal sikre oss effektiv og sunn konkurranse på 3G-markedet, sier vitenskapsminister Helge Sander i en kommentar.

Redd for konkurransevridning
Det er for eksempel ennå uklart om de eksisterende 3G-operatører, TDC, 3 og TeliaSonera, skal få lov til å by på den siste lisensen. Også en minstepris, lisensens varighet og dekningsgrad er viktige og uavklarte spørsmål i denne saken.

Administrerende direktør i mobilselskapet 3, Jesper Weng, mener at det er stor risiko for konkurransevridning når den ledige 3G-lisensen blir lagt ut for auksjon.

Han forventer at politikerne fastsetter en minstepris i stil med den som 3, TDC og TeliaSonera måtte betale for å få sin lisens. De måtte i sin tid betale 948 millioner for lisensen.

- Det vil være meget uheldig hvis noen får en halv eller hel milliard i rabatt på en 3G-lisens, sier Jesper Weng.

Han undrer seg videre over at politikerne ikke har fulgt andre lands eksempel med å simpelten bare fjerne en av lisensene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen