3G-kort uten sperre

Option lanserer nå to 3G-kort uten operatørsperre. Frem til nå har vi kun sett egne Netcom- og Telenor kort som har vært låst til disse operatørene. Sperrefrie kort gir deg mulighet til å surfe på UMTS-nettet uansett hvilken operatør som har dekning i området man befinner seg.

Et 3G-kort er et kort du stikker inn i den bærbare PC-en, som lar deg få tilgang til 3G-tilkobling mot nettet uansett hvor du beveger deg. Dette vil si at du kan surfe på internett over mobilnettet med bredbåndshastighet. UMTS har hastigheter på opptil 384 kbps.

Det ene kortet har fått navnet Globetrotter 3G Quad og har i tillegg til 3G, støtte for både GPRS og GSM-oppkoblinger. Det andre heter Globetrotter Fusion og har de samme egenskapene som Quad i tillegg til å ha støtte for Wi-Fi, det vil si innebygget trådløst nettverk.

Skulle du altså oppleve å ikke befinne deg i et område med 3G-dekning er det mulig å bruke tregere standarder, som GPRS til å surfe på internett. Kortene er dessverre ikke kompatible med EDGE, som er det raskeste alternativet i dagens nett.

Både Siemens og Sony Ericsson har lansert liknende 3G-kort uten operatørsperre, som vil dukke opp på markedet senere i år.

3G-kortene kan brukes i hele verden, og her i landet er blant annet NetShop i ferd med å ta dem inn på lager. Sjekk prisguiden for flere detaljer.

(Kilder: MKF, MobileMag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen