3G-kort for Mac

Expresscard er den nye standarden som erstatter den velkjente PC-card. På nye PC-er, så vel som Mac-er, finner vi allerede plass til kortene, og eldre datakort av PC-card-typen passer ikke inn i den nye porten.

For de som er avhengige av Telenor Mobilt Kontor eller NetCom Connect har dette vært et problem. De fleste produsenter av 3G-kort har nemlig kun produsert disse for standarden PC-card, og mange har dermed brent inne med sin gamle PC som egentlig har vært klar for utskifting.

Vodafone har nå gjort noe med saken, etter tilbakemeldinger fra kunder med nye bærbare Mac-maskiner. Løsningen er enkel; et 3G-kort du kobler til USB-porten.

Det nye kortet støtter HSDPA, som støtter hastigheter opp til 1,8 Mbps, eller i praksis 1,4 Mbps. Denne hastigheten kan man benytte i Bristol, Glasgow, Manchester, Liverpool, Sheffield, Tyneside og Vestlige Midlands.

Som kjent har vi ikke operatøren Vodafone her i Norge, så brukere av norske løsninger må nok fortsatt vente med å bytte ut sin bærbare PC. Både NetCom og Telenor tilbyr løsninger i form av PC-card, men ingen av operatørene har en løsning for nyere bærbare PC-er med standarden Expresscard så langt.

- Vi har per i dag ikke noen planer om å utvide til Expresscard, sier Anders Krokan, Informasjonssjef i Telenor, til Amobil.

NetCom er derimot hakket mer fremtidsrettet. Øystein Opdal, produktansvarlig for mobilt bredbånd, sier til Amobil at en lansering av et USB-kort for 3G er underveis. Produktet er allerede blitt teknisk godkjent.

Hastigheter som 1,4 Mbps kan vi selvsagt også se langt etter. Så langt har vi opp til 384 kbps i 3G-nettene i Norge.

(Kilder: Telenor, NetCom, Vodafone, Mobil.se, digital-lifestyles.info, expresscard.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen