3G-flaggskip ble kjempeflopp

En statistikk fra Greenwich Consulting viser at forsvinnende lite at de totale 3G-inntektene til operatørene stammer fra videosamtaler. Dette til tross for at slike samtaler ble trukket frem som en av de store fordelene med 3G-tjenestene.

I løpet av 2007 brukte de svenske 3G-brukerne i gjennomsnitt rundt to tusen svenske kroner på mobiltelefoni. Av den summen skal bare åtte svenske kroner ha gått til videosamtaler, skriver Computer Sweden.

- Det er selvsagt mislykket. Det er ikke mulig å si noe annet. Videotelefoni ble nok sett på som spennende i begynnelsen, men etter en stund er det ikke like festlig å se den man prater med. Det er jo praten som er det viktige, sier strategirådgiver i Greenwich Consulting, Magnus Rehle.

Videosamtaler skal ha brakt inn et sted mellom 15 og 20 millioner svenske kroner på det svenske markedet i 2007. Til sammenligning fikk de svenske operatørene inn i overkant av 100 millioner svenske kroner på MMS-meldinger.

Bytter til musikkvideo?
Selv om norske operatørene riktignok hevdet at de ikke hadde den helt store troen på mye inntekter fra videosamtaler var det en av de mest profilerte tjenestene. Det har nok mye å gjøre med at det var den enkleste måten å visualisere overgangen til 3G.

Nå vurderes det imidlertid nye tjenester via den samme teknologien. Telenor i Sverige undersøker mulighetene for å bruke teknologien til å se video og høre på musikk i mobilen ved å ringe videosamtaler til spesielle nummer.

- Men det er ikke noe som er lansert enda, sier presseansvarlig hos Telenor Sverige, Marcus Adaktusson.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen