3G-dekning i hver krok

Nordisk Mobiltelefon, Norges tredje 3G-operatør i Norge, satte seg som mål å tilby bredbånd til distriktene da operatøren kjøpte lisensen sin i oktober i 2004.

Ferske avtaler med nye eiere og investorer gjør imidlertid at NMT nå har penger nok til å kunne tilby mobilt bredbånd til ikke bare distriktene i Norge, men også resten av landet.

I følge Dagens IT har NMT nå innkassert 170 millioner kroner som følge av nylig inngåtte avtaler. Det holdes foreløpig hemmelig hvem de nye eierne og investorene er.

- Vi går ikke ut med mer nå, men skal ha generalforsamling snart og avklare navnet på en av styremedlemmene. Det er hovedvekt av industrielle investorer, og det er både norske og internasjonale aktører med, forteller Sigmund Ellingbø i DNB Nor Markets, som hadde ansvaret for transaksjonene.

Skal dekke 95 prosent av landet
De 170 millionene gjør at NMT nå kan utvide sitt dekningsområde i Norge til å også gjelde langt mer enn grisgrendte strøk. Selskapets plan er nå å gi 3G-dekning til 95 prosent av Norges innbyggere. Til sammenlikning har Netcom en 3G-dekning på 76,5 prosent.

NMT har enda ikke lansert sitt 3G-nett i Norge offisielt. Operatøren har imidlertid hatt testbrukere en god stund, og det er allerede fritt frem for alle som ønsker å tegne NMT-abonnement. Som en takk til sine testbrukere valgte NMT for øvrig å sløyfe abonnentenes regninger de tre første månedene i år.

I tillegg til videre utbygging i Norge, skal pengene dekke NMTs oppstart i Sverige. NMTs historie i Sverige er imidlertid i ferd med å bli et kapittel for seg selv, med strid om lisenser og angivelige bestikkelser i millionklassen. Du kan lese mer om dette i saken "- Forsøkt bestukket".

I desember i fjor testet vi Nordisk Mobiltelefons nett. Du kan finne ut hva vi syntes om nettet ved å lese testen vår.

 

(Kilde: Dagens IT, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen