3G-datapakke til fastpris

3G-datapakke til fastpris

Først ut til å motta fastprispakken er 3s kunder i Danmark og England. Pakken har en fastpris på 199 til 399 kroner måneden og i Danmark inneholder den tilnærmet ubegrenset bruk av følgende tjenester: MSN Messenger og Hotmail, Google, Yahoo! Go, Skype, Sling, Orb og Zap.Dansker ikke helt klare

Pakken lanseres i to utgaver, X-Series Gold, som inneholder alle tjenestene og koster 399 danske kroner måneden.

Den noe rimeligere varianten X-Series Silver, inneholder ikke Sling, Zap og 3s eget innhold - musikk og video - fra portalen Planet 3, og har en månedspris på 199 kroner.

Pakken lanseres 1. Februar, og har en intensjon om å tilby den samme løsningen i alle landene de driver per i dag.

Britisk bundling

3 i England bundler pakken med en Nokia N73 (koster ca. 3800 i Norge) og tar en månedspris som varierer fra 280 til 350 kroner for de første åtte månedene. Deretter vil prisen stige til godt over 500 kroner i måneden.

Men 3s britiske X-pakke inneholder også 300 - 750 ringeminutter og 150 - 1000 tekstmeldinger i måneden, noe den danske ikke syne så gjøre. Bindingstiden i England er til gjengjeld hele 18 måneder.Fair Use
Skype-tjenesten gir tilnærmet ubegrenset (80 timer/mnd) gratistelefoni over mobilen til andre Skype-brukere, mens tjenester som Yahoo og Messenger er underlagt lignende tak, kalt "Fair Use", som tilfredsstiller omtrent alle typer brukere.Hjemmefra
To av de mindre kjente tjenestene er Orb og Sling. Orb er programvare som gjør det mulig å hente all slags informasjon man har på sin hjemme- eller jobb-PC til mobilen. Denne programvaren er gatis tilgjengelig på nettet, men 3 tilbyr altså overføringen innebygget i tjenestens faste månedspris.

Sling, overføring av video fra tv-forbindelsen hjemme, forutsetter at man kjøper en Slingbox og koblder den til PCen hjemme. Boksen koster hos 3 rundt 1260 kroner. Dataoverføringen er altså innebygget i fastprisen.Sixt sense?

Mannen bak idéen, finansdirektør (!) Frank Sixt i 3s hovedeier Hutchison Whampoa, mener X-pakken "utnytter internetts ressurser fullt ut".

Flere britiske aviser har alt testen X-Series, og meningene er delte. Noen har hatt problemer med å få enkelte av tjenestene til å fungere, spesielt tv-tjenesten, mens andre er begeistret og sier alt virker.

Forskjellene på det britiske og danske tilbudet tyder på at 3 vil teste ut forskjellige bundling- og pakkemodeller.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen