3G-bruken eksploderer

Alternativ tekst mangler

Norske operatører var trege med å lansere sine 3G-nett, og Netcom måtte til og med betale dagbøter på grunn av forsinkelsene. Og operatørene har måttet vente lenge på den store responsen fra landets mobilbrukere. Men nå, to år etter at det første 3G-nettet ble åpnet, ser det endelig ut til at det norske folk har trykket 3G til sitt bryst, skal vi tro tall fra Telenor og Netcom.

- Fra januar til august har datatrafikken i vårt 3G-nett økt med 90 prosent, noe som blant annet skyldes musikk og fotballtjenester, forteller informasjonssjef i Telenor, Arild S. Johannessen, til Digi.no.

Også Netcom opplever at flere og flere tar i bruk 3G-telefoner:

- Taletrafikken fra 3G-mobiler i våre nett øker med 10 prosent i uken nå om dagen, forteller informasjonssjef i Netcom, Guri Wormdahl, til Digi.no.

Wormdahl avslørte også til Digi at Netcom ikke er fornøyde med sine egne priser på mobilsurfing, og at 20 kroner per dag var litt i dyreste laget.

- Handler ikke bare om pris
Dette rimer med Post- og teletilsynssjef Willy Jensens utsagn om at operatørenes priser er flaskehalsen som gjør at mobilbrukere kvier seg for å ta i bruk nye tjenester. Det er ikke Netcoms informasjonsrådgiver Øyvind Vederhus enig i.

- Det handler ikke bare om pris. Det handler også om kunnskap hos forbrukeren og om hvilke tjenester som faktisk er tilgjengelige, forteller han til Amobil.

Vederhus mener at operatørene i Norge muligens var litt for tidlig ute med 3G, og at operatørene antakelig kunne vært litt tydeligere på hva 3G faktisk var for noe. Han har også en forklaring på hvorfor Netcom ikke har valgt å kvitte seg med surfeprisen de selv misliker.

- Vi følger jo markedet, men det er klart det kommer til å bli billigere. Men prisen henger sammen med investeringer også, og da må det ofte bli litt dyrere i begynnelsen, sier han.

En viktig årsak til den økende bruken av 3G-telefoner, er også prisen på telefonene. Mens tusenlappene flagret hvis du skulle ha deg en 3G-telefon for to år siden, kan du nå få deg en 3G-telefon til drøyt 1200 kroner.

Du finner en oversikt over samtlige 3G-telefoner som er tilgjengelige på markedet i dag i prisguiden vår.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen