3DMark kommer til Symbian

FutureMark har lenge vært markedsleder på benchmark-programmer for PC. Privatpersoner, publikasjoner, næringsliv og andre med behov for en uavhengig ytelsestest av datamaskinene sine har vist seg stadig mer interesserte i programmer som 3DMark, PCMark og SYSMark.

Nå tror selskapet at mobiltelefoner vil utgjøre et nytt og viktig marked for benchmark-programmer, og har som den første av de store aktørene i bransjen påbegynt utviklingen av en ytelsestest spesielt utviklet for mobiltelefoner med Symbian operativsystem - eksempelvis Nokia 6600, Siemens SX1 og SE P900.

Den nye testen skal blant annet teste mobiltelefoners ytelse i spill basert på den kjente 3D-arkitekturen OpenGL, såvel som å teste hvor godt de yter ved behandling av bilder og i kalender og adressebok-applikasjonene som følger med SymbianOS. Flere sentrale aktører i IT-bransjen, inkludert ATI, Nvidia og Intel, har vært med i utviklingen av den bakenforliggende logikken.

FutureMark satser nå på å få ut en ferdig benchmark-applikasjon i løpet av årets andre kvartal, som deretter skal kunne lastes ned gratis fra selskapets hjemmesider. Dermed skulle det være åpnet for at alle og enhver vil kunne teste sin egen Symbian-telefon og hente ut resultater de kan sammenligne med andre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen