3DMark 11 er sluppet
Teknofil

3DMark 11 er sluppet

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testprogrammene fra finske Futuremark har gjennom de siste ti årene omtrent vært å betrakte som standard for ytelsesmålinger på PC-er. Selv bruker vi for eksempel stadig PCMark05 når vi tester PC-er og datautstyr.

En annen viktig testsuite har vært de som har målt datamaskinens egenskaper til å behandle 3D-grafikk og spill: 3DMark.

Og nå er endelig 3DMark 11 på banen. Med dette programmet kan du nå få kjørt og målt alle de avanserte egenskapene på ditt grafikkort, og deretter se hvordan ditt PC-oppsett gjør seg mot andres systemer. Da det er nokså tungkjørt gir det deg også noen signaler om hvor godt din datamaskin vil takle kommende spill.

For DirectX 11
Betegnelsen 3DMark 11 har ikke bare med det at vi nærmer oss 2011. Det spiller også tungt på at det er ment for å kjøres på grafikkort som har støtte for DirectX 11, som er en samling forskjelige programmeringsgrensesnitt for lyd og bilde. Disse gjør det enklere å for eksempel programmere effekter i spill med 3D-grafikk.

Les også vår Miniguide til DirecX 11.

Men dette krever altså at du har en nyere PC eller grafikkløsning, ettersom kort med DirectX 11-støtte ikke har vært på banen i litt mer enn et år. I tillegg må du ha Windows Vista eller 7 og DirectX-programvaren installert. Er du usikker kan du sjekke om du har det som trengs på denne siden hos YouGamers.

Grunnutgaven av 3DMark 11 (Basic) er gratis og kan kjøres så mange ganger du ønsker - lenke til nedlasting finner du på programmets hjemmeside.For deg som ikke har en ny PC går det an å prøve 3DMark05 eller 3DMark06 for kompatibilitet med DirectX 9 og 3DMark Vantage for DirectX 10.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen