Test

3DfxCool skjermvifte

Innledning

Jeg må innrømme at jeg ikke har vært inne på ideen om å sette en vifte på skjermen min før. Skjermen er en av de dyreste delene i en datamaskin, så hvorfor ikke? Vi fikk tak i en skjermvifte fra 3dfxcool.no.

Montering

Selve monteringen er latterlig enkel. Selve boksen med viften i plasseres oppå skjermen lik det jeg har gjort på bildet over. Det er en liten metallkrok som gjør at viften sitter der den skal. For at viften skal få strøm må man inn i kabinettet og stjele en strømkontakt der. Det er ikke noen by-pass funksjon på strømpluggen, så man mister en intern plugg. Videre må man feste en plate på baksiden av kabinettet som strømkabelen skal gå gjennom. Man må da ha en slot ledig, noe de fleste av oss har.

Målinger

Når det gjelder støy fra viften er den nærmest fraværende. Støyen er ikke målbar når maskinen ellers står på. Man merker bare at det nå også kommer viftestøy fra skjermen.

Temperaturen er målt med Mastech M-838 digitalt multimeter. Selve temperaturstroben ble festet et lite stykke over kanonen inni skjermen.

Uten vifte

Med vifte

Over kanon

34

29

Man ser at luften rett over kanonen ble en del lavere. I en skjerm er det en rekke kondensatorer. Disse vil tjene på en lavere temperatur. Lavere temperatur gjør at disse kondensatorene lever mye lengere.

Dersom man tar hånden over viften vil man kjenne at det er en ganske god luftstrøm som kommer opp av skjermen.Denne luften er ganske så varm. Så det er ikke tvil om at viften hjelper på luften inne i skjermen.

Konklusjon

Det er for meg et nytt bekjentskap med en vifte på skjermen. Dersom en slik vifte kan gjøre at kondensatorene i skjermen varer mye lenger vil en slik vifte være en billig investering.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen