3D er best på plasma

Plasma har blitt stadig mer marginalisert av LCD-skjermen, og står i dag bare for en av ti nye skjermer som selges. Nå ser det imidlertid ut som teknologien skal få sin revansj i det film og spillbransjen satser for fullt på 3D.

Les også: Én av ti nordmenn kan ikke se 3D

I en egen klasse
Plasmaprodusentene har nemlig lenge hevdet at skjermene deres er best på 3D-innhold, og nå får de støtte fra uavhengig hold. En omfattende studie av den amerikanske forbrukerrapporten viser nemlig at når du skal spille eller se på film i 3D, er plasma overlegent.

– Egenskapene som gir plasmaskjermen et kinoaktig bilde er også til hjelp når du ser på 3D. Så langt viser våre tester at plasmaskjermer typisk gjør en bedre jobb enn LCD med å vise klare, skarpe 3D-bilder uten at bildene sklir fra hverandre ("ghosting").

LCD-skjermene i testen slet også med at bildet på skjermen kun var skarpt når du satt helt rett, og at ting sklidde ut så snart du vippet litt på hodet.

Store forskjeller
Rapporten konkluderer med at forskjellen mellom dagens 3D-TVer er stor. Panasonics plasmaskjermer gir det skarpeste 3D-bildet, mens plasmaskjermene fra LG og Samsung var litt mer diffuse. På LCD-fronten var Sonys skjermer best på 3D, slår rapporten fast.

Vi har kun testet én plasma-TV med 3D:

Vi har i tillegg testet disse LCD-TVene med 3D:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen