3D blir bedre

Fujifilm Real 3D W3
Fujifilm Real 3D W3

Fujifilm var først ute med et 3D-kamera i forbrukermarkedet. Kameraet var litt stort og klumpete, men veldig gøy å leke med, i og med at du kunne se bildene i 3D rett på skjermen, uten briller.

Nå slipper de en ny versjon av dette kameraet, som har fått navnet Real 3D W3. Det har blitt mindre og lettere enn forgjengeren, men har samtidig fått større og bedre skjerm. Den nye skjermer er på 8,9cm (3,5 tommer), og har en oppløsning på 1 150 000 piksler.

Nå som det finnes 3D-TV-er på markedet, er du ikke lenger så avhengig av spesialskjermen til Fujifilm for å få glede av 3D-mulighetene. Kameraet er utstyrt med HDMI 1.4, så du kan sende bildene og videoene direkte til TV-en. Kameraet støtter video i 720p med 24 bilder pr. sekund.

Fujifilm Real 3D W3
Fujifilm Real 3D W3

Nå sier du kanskje at 3D er et blaff, og 2D-bilder er av mye høyere kvalitet og lettere å distribuere. I så fall er det gode nyheter til deg også. For kameraet kan i mange tilfeller fungere som to 2D-kameraer. Du kan for eksempel ta samtidige bilder på vidvinkel og tele. Du kan bruke to forskjellige fargebalanser eller ta bilder med to ulike ISO-verdier. Det siste bør kunne gjøre det enkelt å få HDR-bilder (High dynamic range). Vi har ikke sett noe dokumentasjon på det, men det burde være mulig å ta to bilder med ulik fokus, og på den måten få for eksempel to ansikter i ulik avstand til å være i fokus mens det i mellom er uskarpt.

Kameraet har to objektiver og to bildebrikker. Oppløsningen er 10 megapiksler på hver av bildebrikkene, og objektivene har 3x zoom, tilsvarende 35-105mm. Størrelsen er 124 x 65,9 x 27,8mm og veier 250g med batteri og minnekort.

Veiledende pris er 4500 kroner, og kameraet blir tilgjengelig i Norge i månedsskiftet oktober/november.

Les også: 3D-bilder på Sony NEX

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen