3D-skjermer på vei

Mange har vært svært skeptiske til utviklingen av 3D-skjermer som ikke har noe behov for egne 3D-briller, og mange har ansett det som en nærmest umulighet at det kan fungere.

Frem til nå har eneste mulighet for å generere en illusjon av et 3D-bilde vært å bruke briller som filtrerer lyset fra skjermen. Fra gammelt av har man hatt de klassiske røde/grønne-brillene, men senere har vi fått mer avanserte briller. ASUS leverte for eksempel 3D-briller sammen med noen av sine GeForce2-kort.

Den nye teknologien som det jobbes med nå går ut på å legge et spesielt prisme foran skjermoverflaten som skaper illusjonen av 3D, forutsatt at bildet på skjermen er optimalisert for dette.

Skjermen vi testet på CeBIT forutsatte at man stod nøyaktig 0,6 meter unna skjermen, nøyaktig rett foran. Bevegelser på et par centimeter i en hvilken som helst retning ødelegger hele 3D-effekten.

Vår erfaring med testingen var at dette fungerer nesten like bra som det man for eksempel kan oppleve på IMAX-kinoer. Problemet med prismer er dog det samme som man har ved å bruke sterke briller som ikke passer deg: Man får vondt i både hodet og øynene. Etter å ha stått foran skjermen i et halvt minutt ble det rett og slett for ubehagelig.

Teknologien fungerer med andre ord, men man har et langt stykke frem til et punkt der det er kommersielt levedyktig med tanke på den lille feilmarginen og problemene med at øynene blir vonde.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen