(Bilde: Wikipedia Commons)

– 3D-printere er såå 2018

Folk trenger tid for å lære seg den nye teknologien, tror Juniper Research.

Med en 3D-printer kan du allerede i dag skrive ut for eksempel deler som du mangler, leker og mye annet. De fleste skriverne er fortsatt temmelig kostbare, men snart kommer produkter som Micro – den lille 3D-printeren som «alle» har råd til.

Det anerkjente analyseselskapet Juniper Research er imidlertid ikke overbevist om at 3D-printing vil ta av med en gang, skriver Tech Crunch. De anslår at det først vil være en en million 3D-printere på verdensmarkedet i år 2018.

I løpet av 2014 regner de med at det kun vil bli solgt 44 000 slike printere, og Juniper regner ikke med at det tallet vil stige dramatisk før om fire års tid.

Trenger opplæring og apper

Analysebyrået etterlyser at større aktører som HP kommer på banen, samt at de etterlyser flere rimelige maskiner. Videre mener Juniper at det er helt avgjørende å lære opp forbrukerne i hva 3D-printere kan brukes til.

Analyseselskapet tror dessuten at markedet trenger «killer apps» og innhold som kan skape interesse for å drive med 3D-printing hjemme for at det skal ta av.

Ønsker du deg en 3D-printer? Si din mening i kommentarfeltet under!

Så langt har teknologien kommet:
Sjekk høydepunktene fra 3D Printshow »

(Kilder: Tech Crunch)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen