3D-printer gjør barnas tegninger om til leketøy

3D-printer gjør barnas tegninger om til leketøy

Ditt barns fantasi blir nå til virkelighet.

Det har etter hvert dukket opp mange artige konsepter for hva man kan bruke 3D-printing til, men det følgende er en idé som virkelig kan slå an.

Origo er navnet på et konsept som vil la barns tegninger bli analysert og skrevet ut som tredimensjonale leketøy.

Resirkulerer gamle 3D-kreasjoner

3D-printeren er designet av Artur Tchoukanov og Joris Peels, og vil dra nytte av barns kreativitet og fantasi. Konseptet har en design i lilla, og systemet består av en standard ekstruder-3D-printer som kan lage diverse små objekter ut av tynn plast.

Skaperne er erfarne 3D-printer-eksperter, og Peels har blant annet vært community manager for i.materialise og Shapeways. Origo er designet for å ha færrest mulig av bevegelige deler og et enkelt brukergrensesnitt med 3Dtin som designplattform.

Printeren vil i tillegg være noenlunde miljøvennlig – da gamle leketøy kan bli resirkulert til å skape nye når barna eventuelt har gått lei av sine tidligere kreasjoner.

– Fire Xbox 360-er

Origo 3D-printer vil være så stor som tre Xbox 360-er og koste like mye som fire utgaver av Microsofts spillkonsoll, hevder skaperne. Prisen vil antakelig synke litt når 3D-printeren blir masseprodusert.

Tchoukanov og Peels har ikke fått finansieringen på plass ennå, og når 3D-printeren blir tilgjengelig er derfor heller ikke kjent. Enn så lenge er Origo bare et kult konsept som vi forhåpentligvis ser om ikke altfor lenge.

(Kilde: Origo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen