– 3D-printede pistoler er ubrukelige
Teknofil
(Bilde: BBC/skjermdump)

– 3D-printede pistoler er ubrukelige

Politi-test viser at du trolig vil lemleste eller drepe deg selv.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

National Ballistics Intelligence Service (NABIS) har ifølge BBC gjennomført omfattende tester av 3D-printede pistoler på vegne av britisk politi. Dette har de gjort for å kunne vurdere om denne typen hjemmelagde våpen kan utgjøre en reell trussel. Konklusjonen deres ble at plastikkpistolene trolig vil gjøre langt større skade på den som fyrer av våpenet.

På YouTube finner du riktignok mange videoer av folk som tester ut våpen de har printet ut med en 3D-printer. Testene som britisk politi har utført, tyder imidlertid på at du trenger omfattende ekstrakunnskap for å klare å sikre våpenet. I tillegg må du ha tilgang rett type ammunisjon.

Ellers vil de som prøver å skyte med et slikt våpen sannsynligvis ende opp med å lemleste eller drepe seg selv i skuddøyeblikket.

Advarer våpenentusiaster

Slik så pistolen til den australske politimannen ut etter han hadde skutt med den.
Slik så pistolen til den australske politimannen ut etter han hadde skutt med den.Foto: YouTube

Dette er ikke første gang vi hører at plastikkpistoler kan være farlige. En australsk politimann viste i fjor hvordan en 3D-printet pistol kan eksplodere i hånden, og denne erfaringen støttes til gangs av NABIS.

I reportasjen til BBC påpeker samtidig journalisten at det har blitt laget mer holdbare, 3D-printede pistoler i USA, som med riktig ammunisjon har fungert som den skulle. 

Likevel virker ikke NABIS spesielt bekymret for at kriminelle skal forsøke å printe ut sine egne våpen. Snarere advarer de våpenentusiaster mot gjøre det – fordi de vil kunne skade seg selv.

Det er for øvrig forbudt i Storbritannia å printe ut sine egne våpen, men National Ballistics Intelligence Service har fått tillatelse til å gjøre det i forbindelse med testingen for politiet.

Se videoinnslag fra testingen hos BBC.

Norske politikere bekymret over pistoler som ikke kan spores:
– Tas noen med 3D-printet våpen, må det slås hardt ned på » (Hardware.no)

(Kilde: BBC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen