3D-monitor fra Samsung
Teknofil

3D-monitor fra Samsung

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Samsung lanserer nå markedets første monitor med 3D-teknologi. Monitoren er utviklet i samarbeid sammen med nVidia, og spesielle briller må benyttes for å få frem 3D-opplevelsen på. For å gjøre selve bilde behagelig å se på, bruker Samsung-monitoren 120Hz-teknologi som deles i to like 60Hz bilder på den 22-tomms store skjermen.

Det betyr at du nå kan få mulighet til å oppleve spillene dine på en helt ny måte. Flere av markedets både nye og gamle spill er allerede klargjort for 3D, slik at du kan oppleve nye spill med mer dybde og tilstedeværelse, men også blåse liv i gamle spill.

Krever briller og skjermkort
For å kunne utnytte deg av 3D-effekten Samsung-skjermen gir deg, må du ha ett par spesialbriller fra nVidia. Informasjonen fra disse brillene sendes infrarødt, og har en rekkevidde på inntil cirka fire og en halv meter. Brillene er batteridrevne og har en levetid på rundt 40 timer. Brillene lades via USB-kontakt.

I tilegg må du ha et Geforce-grafikkort for å kunne spille spillene i gnistrende 3D, som ifølge nVidia støttes av flere hundre DirectX-baserte spill, både gamle og nye. Listen over hvilke grafikkort som er kompatible finner du i faktaboksen til høyre på denne siden.Avansert teknologi

3D-skjermen viser som nevnt bilder med 120Hz-teknologi, fordelt på to like bilder av 60 Hz. I praksis betyr det at du vil trenge en god del PC-kraft for å få bildene til å flyte jevnt sammen, og få det maksimale ut av spillopplevelsen.

Grunnen til at Samsung har valgt nettopp 120Hz-teknologien er å gjøre skjermen mer behaglig å se på over tid, samt å skape en bedre fargegjengivelse. Skjermen vil være i handelen fra og med mai og ha en veiledende pris på 3090 kroner.

Flere skjermer
I tillegg til 3D-monitoren kommer også Samsung med to andre nye PC-monitorer. P70 blir en skjerm som er ultratynn, kun tre centimeter tykk. Denne vil komme i størrelsene 21,5 og 23 tommer. Skjermen vil ha Full-HD-oppløsning 1920 x 1080 punkter, med ett redusert energiforbruk på 30 prosent.Den tredje skjermen fra Samsung heter p50 og blir en skjerm i sort pianofinish, med den rødlige fargen i kantene, som noen av oss kjenner igjen fra Samsungs 6-serie flatskjermer. Utenom en bra finish har skjermen en fleksibel løsning som gjør at den kan henges enten på vegg eller stå på en matchende fot.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen