– 3D-kjøret vil bare bli mer og mer intenst

Det mener LG, som viser frem 3D-TV-er på løpende bånd.

Hardware/Las Vegas: LG var den første produsenten jeg fikk et plutselig hatforhold til under årets CES. De hadde nemlig satt opp en diger vegg av skjermer med 3D-funksjonalitet rett ved inngangen, noe som skapte en fullstendig propp i systemet, og desperate vakter som prøvde å få folk til å gå videre. Det viser i alle fall en ting, 3D er noe som suger til seg oppmerksomheten til folk. For ordens skyld, LG er tilgitt alt.

LG lager trafikkaos
LG lager trafikkaos

Cinema 3D har lenge vært navnet på 3D-satsningen til LG, og nå er neste fase klar. Dybdefølelsen skal ha blitt bedre og i tillegg skal du selv kunne få muligheten til å stille på dybden i bildet. Videre får vi høre at det nå skal være mindre crosstalk enn tidligere.

55 tommer med OLED skaper også en viss interesse
55 tommer med OLED skaper også en viss interesse

To konger

På toppen troner det en TV som har fått mye oppmerksomhet, nemlig Super OLED-skjermen til LG. Denne er allerede klar, selv om det kan komme små endringer på designen. På CES har LG stilt ut to varianter, der den ene har en litt tykkere fot og base, mens den andre er litt tykkere helt nederst på selve skjermen. Prisen er ventet å ligge på 65 til 70 000 når den kommer en gang i tredje kvartal. I tredje kvartal går som kanskje kjent IFA av stabelen, så vi blir ikke sjokkert om TV-en faktisk får sin offisielle lansering i løpet av den messen.

84 tommer med snadder
84 tommer med snadder

En annen TV i toppsjiktet finner vi i 84UD, dette er 4K-skjermen fra LG som også har fått litt mer oppmerksomhet enn gjennomsnittet. Her snakker vi om fire full HD-paneler som er koblet sammen, for en drøy oppløsning. Prisen og tilgjengeligheten blir omtrent som for super OLED-skjermen.

En drøss med andre modeller

For dem som ikke har 65 - 70 000 kroner å bruke på TV så har LG andre alternativer. Toppmodellen blant de andre vil hete 960V, uten at den heller blir helt gratis. Regn med 2700 Euro for 55-tommeren. Ellers vil LG komme med en rekke ulike modeller i totalt seks til syv serier.

Tre av flere kommende modeller
Tre av flere kommende modeller

Brilleutvalget økes

LG benytter som kjent passiv 3D, hvilket gir brillepriser på et helt annet nivå enn de som satser på aktiv lukkerteknologi. Det har gitt LG muligheten til å komme med en rekke nye briller i løpet av året. Dermed skulle det være gode muligheter til å finne den riktige brillen for akkurat deg, samtidig som prisen neppe blir spesielt høy. Om man absolutt vil finnes det også enda bedre briller på markedet fra ulike tredjeparter, for eksempel fra Polaroid som lover lavere reflekser og så videre.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen