3D-kamera på vei?

Photokina 2008 viste Fujifilm frem prototypen på et 3D-kamera, og det nærmer seg nå planlagt lanseringsdato. Det vil si, siden kameraet visstnok skal slippes i september, har vi fremdeles noen sommermåneder foran oss før det skjer, men det er nå ganske tydelig at dette er et produkt som faktisk vil finne veien til markedet. I Japan vil derimot kameraet være i handelen i sommer, sies det.

I tillegg til omtrentlig lanseringsdato, er nå også omtrentlig pris kjent. Den sies å havne på $600, noe som skulle tilsi rundt seks tusen norske kroner. Temmelig stiv pris, altså, som nok vil bidra til at dette blir et kamera for spesielt interesserte. Spesielt siden man også må ta med i betraktningen at man for å se 3D-bildene fra kameraet er avhengig av enten spesielle utskrifter av bildene, eller av en like spesiell digital bilderamme som Fujifilm planlegger å slippe samtidig. Ingen av delene slår oss som potensielt billige greier, selv om Fujifilms Takeshi Higuchi (general manager, Electronic Imaging Division) uttaler til Time.com at de tviler på at folk er villige til å betale over 500 yen (ca 35 norske kroner) per bildeutskrift. Bilderammen på åtte tommer er forventet å koste flere tusen kroner, men nøyaktig pris på både den og de spesielle utskriftene er ennå ukjent.

Vi tviler på om dette vil bli noen suksess med det første. Det er neppe mange kunder som villige til å betale så mye for det som essensielt ennå er en gimmick, men når prisen går ned, både på kamera og annet nødvendig utstyr, er det godt mulig dette vil finne sin nisje. Teknologien er uansett interessant, selv om den ennå er på baby-stadiet.

Kilder: Time.com, Engadget.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen