Vil teknologien en gang kanskje bli som vist her i Star Wars: Episode II - Attack of the Clones?
Teknofil
Vil teknologien en gang kanskje bli som vist her i Star Wars: Episode II - Attack of the Clones?

3D-hologramet er her

Forskere og organisasjoner driver stadig og utvikler ulike former for holografiske visningsformater, og denne gangen har selveste DARPA kommet på banen med teknologi som i første omgang skal kunne benyttes av militære.

Dette nye holografiske 3D-systemet blir kalt Urban Photonic Sandtable Display (UPSD) og er ment å bidra til å løse planleggingssmessige problemer for militære ledere i felten – spesielt i urbane strøk som er vanskelig å få oversikt over på et todimensjonalt kart.

3D i storformat

Bilde av den ekte prototypen
Bilde av den ekte prototypen

UPSD skal sørge for et 360-graders, tredimensjonalt holografisk bilde i sanntid med farger. Militære kommandører vil slippe å bruke 3D-briller for å se hologrammet korrekt, og de vil også kunne dra nytte av størrelsen – UPSD kan justeres opp til 1,8 meter diagonalt og ha en visuell dybde på inntil 12 tommer.

Teknologien har blitt utviklet av Zebra Imaging, som tidligere har stått bak tredimensjonal printing. Informasjon til det holografiske kartet vil komme fra droner som scanner miljøet med lasere.

Det er ennå ikke kjent når Urban Photonic Sandtable Display vil bli tilgjengelig for det amerikanske militæret. Teknologien kan likevel være et viktig skritt i retning av liknende produkter i det digitale hjem i fremtiden.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilder: 3D-Display-info, DARPA, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen