3 tommers trykkfølsom skjerm

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

De kaster seg derfor inn med Optio T10. Vi ønsker denne modellen velkommen. Ikke først og fremst fordi den er så forskjellig fra tilsvarende produkter fra andre produsenter, men det viser at Pentax har begynt å tenke litt annerledes. Vi synes de har hatt vel mange modeller som ikke skiller seg ut fra mengden – de vanntette modellene er et hederlig unntak. Men med T10 får de et litt mer trendy preg, og det trenger de.

Omtrent hele baksiden av kameraet er dekket av skjermen. Den er på fulle 3 tommer, og har en rimelig høy oppløsning på 230 000 punkter. Når hele kameraet ikke er to centimeter tykt engang, blir dette fort et kamera man ønsker å vise fram.

Spesifikasjonene ellers er det du forventer av et slikt kamera – 6 megapiksler, 3x optisk zoom og videofunksjon som støtter 640 x 480 med 30 bilder pr sekund. I tillegg er det mulig å gjøre enkel bilderedigering i kameraet. Du kan blant annet tegne rett på bildet, og du kan legge på rammer.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Å tegne på bildet er mulig med den medfølgende pennen fordi skjermen er trykkfølsom. Fordi skjermen er så stor, er det liten plass til knapper, og der med styrer du menyer og innstillinger rett på skjermen. Det kan gjøre det intuitivt, men vi er redd det kan bli litt tungvindt å endre innstillinger som på tradisjonelle kameraer er gjort med et enkelt knappetrykk.

På grunn av den store skjermen og den kompakte utførelsen, er ikke batterikapasiteten all verden. Pentax oppgir det til 130 bilder. Det betyr at du bør vurdere å kjøpe med et ekstra batteri til dette kameraet.

Men hvis du legger vekt på design og stil, skal du vurdere dette kameraet. Det kan være det tynneste med så stor skjerm.

Kameraet blir tilgjengelig i midten av mars, og får en veiledende pris på 3700,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen