3 tommer skjerm på Olympus Mju 730

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Olympus utvider stadig Mju-serien med kameraer i nye segmenter. Nytt denne gangen er et ganske firkantet kamera med foldeobjektiv og 7,6cm skjerm.

I likhet med de andre kameaene i Mju-serien, er det enkelt å betjene, og har et ganske stilig design. Den store skjermen ser ikke ut til å ha gått på bekostning av ergonomien, men hvis du er vant til kontrollene på for eksempel Mju 700, så vil disse være litt uvante i begynnelsen. Olympus har gjort lagt inn lys i knappene. Det er kanskje først og fremst et gimmick, men kan hjelpe deg å betjene kameraet i mørket.

Kameraet har en hjelpefunksjon, som forklarer deg de ulike funksjonene i kameraer. På den måten trenger du antakelig ikke lese gjennom en tykk bruksanvisning, og du kan få hjelp hvis du står fast underveis.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet har en del redigeringsfunksjoner for bilder innebygd, slik at du kan gjøre en del endringer uten bruk av PC.

Videofunksjonen er bedre enn på for eksempel Mju 750, ved at du nå får 30 bilder pr. sekund i 640 x 480. Den har med andre ord omtrent samme funksjonalitet som de fleste andre kameraer tilbyr.

For å gjøre kameraet så flatt som det er, har Olympus benyttet det vi kaller et foldeobjektiv. Det vil si at objektivet i sin helhet er inni kameraet, og kommer ikke ut når du slår det på, slik du ser på de fleste andre kameraer. Disse objektivene gir vanligvis noe lavere bildekvalitet enn mer tradisjonelle objektiver, men vi har sett ganske gode løsninger på dette også. Hvordan Olympus har fått det til kan vi ikke si noe om før kameraet testes.

I oktober vil du kunne finne Mju 730 i butikkene. Prisen er ennå ikke fastsatt.

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen