3. størst i Sverige

Telenor fullførte i går kjøpet av Vodafone Sverige. Dermed har selskapet over natten blitt Sveriges tredje største operatør.

Kjøpet har gitt en ny kundebase på 1,5 millioner abonnenter og en andel på 16 % av det svenske markedet (22 % målt i omsetning).

Telenor har betalt Vodafone totalt 1,035 millioner Euro inkludert gjeld for å overta den svenske avdelingen deres.

Operatøren har nå satt inn Johan Lindgren som administrerende direktør i selskapet. Lindgren var tidligere finansdirektør og nestkommanderende i Bredbandsbolaget, som Telenor kjøpte i mai 2005.

Ledelsen til Telenor må nå finne et navn til barnet, som etter avtalen ikke kan hete Vodafone Sverige mer enn ni måneder før et nytt navn skal være på plass.

Det må også legges en strategi for den svenske tilstedeværelsen til Telenor. Planen å sy sammen et totailtilbud av tjenester i Sverige, slik Telenor allerede gjør i Danmark.

- Vi vil ta fatt på arbeidet med å utvikle felles produkt- og tjenestetilbud sammen med Telenors øvrige virksomhet i Sverige, forteller Lindgren. - Den positive mottakelsen felles salg av mobil, bredbånd og TV-tjenester fra Telenor i Danmark har fått, er et eksempel som vi vil se nærmere på.

Det er uklart hva som vil skje med tjenester som Vodafone Live, og den porteføljen av telefoner som Vodafone har kjøpt enerettigher til på det europeiske markedet.

Gårsdagens oppkjøp har sikret Telenor en enda mer solid posisjon i det skandinaviske operatørmarkedet. Operatøren har nå en skandinavisk kundebase på 5,6 millioner abonnenter, en økning på 37 % fra før kjøpet.

(Kilder: Computerworld, Mobil, Teleavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen