3 nye Push-To-varianter

PTT har lenge vært svært populært i USA. Europeiske land henger litt etter, men det forventes at 2005 skal bli året hvor PTT-bruken tar av i Europa. Nokia har tidligere annonsert at samtlige telefoner de lanserer fra og med 2005 skal ha PTT, så de har god tro på teknologien.

Utvidelse
Push-To-Talk muliggjør å bruke mobiltelefonen som en slags walkie-talkie. Man sender en kort talebeskjed til en eller flere mottakere over GPRS-nettet. Motorola går nå et skritt videre og lanserer en utvidelse i IMS-standarden, som også utgjør noe av plattformen PTT er bygd på.

Utvidelsen inkluderer blant annet Push-To-Text, Push-To-Video og Push-To-View Sistnevnte støttes av nylig lanserte Motorola i860. Både Nokia og Siemens har vist interesse i å lisensiere teknologien i fremtidige apparater.

MMS light
Som logisk er, kan man med PTV sende et bilde til en annen mobiltelefon, kun med et tastetrykk. Dette kan unektelig virke som en forenkling av MMS-funksjonen, raskere, men uten muligheter for tekst, lyd eller video. Å sende et bilde med PTV, skal i følge Motorola kun ta tre sekunder.

Motorola opplyser også om at man ikke behøver tilgang til Internett for å bruke Push-To-View.

Push-To-Talk er på trappene i flere europeiske land, blant annet Nederland, Tyskland, Frankrike og England. I Norge har NetCom og Telenor fortalt at de vurderer teknologien, men noen lanseringsdato foreligger ikke.