3 nye Ixuser fra Canon

Den minst interessante nyheten er Canon Digital Ixus i5. Dette er en Ixus i med 5 megapiksler, forbedringene ellers er ikke grensesprengende. Kameraet har fått 9 fokuspunkter i stedet for 5, og det kan ta opp video i VGA-oppløsning - men da bare med 10 bilder i sekundet. Canon har åpenbart ikke forbedret bufferen eller lagringshastigheten til minnekortet, for den høyere oppløsningen har ført til at seriebildefunksjonen har blitt dårligere. En sammenlikning mellom Ixus i og Ixus i5 finnes her.

Nye Canon Digital Ixus 30 og 40 er imidlertid interessante lanseringer. For første gang får man nemlig en stor LCD-skjerm (2 tommer) på et Ixus. Det er tydelig at suksessen til Casio og Sony ikke har gått ubemerket hen i Canon-leiren.

Ixus 30 og 40 er enda mindre enn Ixus IIs, som de nye kameraene vil erstatte. Derfor er det ikke overraskende at kameraene bruker de små SD-kortene. Min spådom er at Canon vil gå over til SD-kort på alle kompaktkameraer innen et par års tid.

Ixus 30 og 40 bruker den nye Digic II-bildeprosessoren, som i følge Canon skal sikre svært god bildekvalitet og ytelse. Dette er en nedskalert prosessor fra den som brukes i de nye Canon EOS 1D Mark II og 1Ds Mark II.

Ixus 30 og 40 ser ut til å være utstyrt med en god videofunksjon. Kameraene støtter VGA-oppløsning med 30 bilder i sekundet. For første gang på et stillbildekamera kan de ta opp video også med 60 bilder i sekundet, men da i QVGA-opløsning (320x240). Når man spiller av dette får man høykvalitets slowmotion-film. En spennende funksjon som nok en gang indikerer at man fullverdige videoopptak på stillbildekameraer snart er innen rekkevidde.

En sammenlikning mellom Ixus 30, 40, IIs og 430 finnes her. Høyoppløselige bilder og spesifikasjoner finnes i prisguiden.

Priser og forventet tilgjengelighet:

  • Canon Digital Ixus i5 , 3899 kr, november 2004
  • Canon Digital Ixus 30, 3299 kr, november 2004
  • Canon Digital Ixus 40, 3899 kr, november 2004

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen