3 megapiksler fra Nokia

Det hagler multimedietelefoner fra Nokia i dag . N80 kan by på en rekke interessante funksjoner og teknologi.

Høyoppløselig skjerm og tre megapikslers kamera
Telefonens skjerm har en oppløsning på 352 x 416 punkter, samt en fargedybde på 262 144 farger. Det burde dermed ikke være noe problem å vise verken bilder eller video på telefonen.

Kameraet tar bilder i en oppløsning på hele tre megapiksler, nærmere bestemt 2048 x 1536 punkter. Dette er like høy oppløsning som et gjennomsnittlig digitalkamera, noe som burde holde for de fleste. I tillegg kan man filme videosnutter med en oppløsning på opp til 352 x 288 punkter, noe som heller ikke er verst for en mobiltelefon.

N80 har videre fått den trådløse standarden 802.11g, som innebærer at man kan koble seg på et trådløst nettverk og oppnå en hastighet på opp til 55 Mbps. Dette er fem ganger raskere enn de fleste andre Wi-Fi-telefoner, som stort sett har den tregere 802.11b-standarden.

Del musikken trådløst med stereoanlegget
N80 er den første telefonen i verden med støtte for UPnP (Universal Plug and Play). Dette innebærer blant annet at man kan bruke telefonen til å spille av musikkfiler på stereoanlegget, vise bilder og film direkte på TV-en og lignende - via et trådløst nettverk.

For at dette skal være mulig kreves det i de fleste tilfeller at TV-en og anlegget er koblet sammen med en trådløs mediemottaker som har UPnP-støtte. I fremtiden vil det imidlertid komme flere og flere elektroniske innretninger som har innebygd støtte for denne teknologien.

Internminnet i N80 er ikke videre imponerende - kun 40 MB. Det følger imidlertid med et miniSD-kort med en kapasitet på 128 MB. Skulle ikke dette være nok kan man kjøpe disse minnekortene med kapasiteter på opp til 2 GB.

Overføring av filer kan man enten gjøre via Wi-Fi, blåtann, infrarød port eller USB-kabel. USB Mass Storage gjør at telefonen dukker opp som en ekstra harddisk når man kobler den sammen med en PC, og man kan fritt overføre filer frem og tilbake. Dette har det siste året blitt mer og mer vanlig i mobiltelefoner fra både Nokia og Sony Ericsson.

N80 støtter både GSM 850, 900, 1800, og 1900-nettverkene, og kan dermed brukes stort sett over hele verden. Telefonen har videre både 3G og EDGE, som gjør det mulig å surfe på nett i bredbåndshastighet.

Telefonens dimensjoner er på 95 x 50 x 23,5 mm, og vekten er på 134 gram. Selv om dette er mer enn en gjennomsnittlig telefon er det allikevel kurrant for en såpass avansert modell som dette.

Alt har sin pris
Batteriet er nok det svakeste leddet i denne telefonen. Det hjelper ikke at man har 8 dagers standby-tid når man kun kan snakke i tre timer før man er tom for strøm.

N80 er ventet til Norge allerede i første kvartal neste år, og vil ha en utsalgspris på omtrent 5000 kroner.

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen