'3' med gratis nedlasting

Bilde - Powerbook

Tredjegenerasjons mobilnettverk blir brukt i alle våre naboland, mens utviklingen i Norge har vært en trist affære. Flesteparten av oss bruker mobiltelefoner med andregenerasjons nettverk (2G) til daglig, mens 3G får vente.

Kjært barn har mange navn, og det tredjegenerasjons mobilnettverket har fått navnene 3G og UMTS. Dette mobilnettverket tilbyr høy hastighet, noe som gir mange muligheter. Blant annet videotelefoni, ved bruk av kameratelefoner for 3G-nettverkene

Bilde - Powerbook

'3' er en svensk mobiloperatør som tilbyr abonnementer for tredjegenerasjons nettverk. '3' finnes ikke bare i Sverige, men også land som for eksempel Danmark, England og Italia. Også i Norge har operatøren fått lisens til å bygge 3G-nettverk.

3s kampanjer i Sverige har vært grundig omtalt også i Norge. Som et eksempel kan vi nevne kampanjen som ga gratis videotelefoni for hele Sverige. Nå lanseres det gratis nedlasting over UMTS-nettverket, ikke som en kampanje men noe enda bedre. Som et fast abonnement.

Med dette abonnementet kan man for 399 svenske kroner i måneden laste ned så mye data man måtte ønske, både til mobiltelefonen og til PCen. Nedlastingene foregår direkte over det svenske UMTS-nettverket.

I Norge er vi ikke spesielt kjente med UMTS-nettverkene, da vi enda ikke har fått tilgang til et slikt nettverk. Men for å orientere litt gir disse tredjegenerasjons-nettverkene muligheten til å laste ned data i hastigheter opp til 384 kb per sekund. Det er bedre hastighet enn de billigste bredbånd-abonnementer for PCer tilbyr.

I abonnementet følger det med et kort for bærbare PCer. Kortet passer perfekt inn i den store porten man finner på siden av den bærbare PCen, også kalt PCMCIA-porten. Med andre ord kan man med dette aksessere det trådløse UMTS-nettverket med en bærbar PC der det finnes dekning for 3G-telefonen.

Av dekning vil UMTS-nettverkene raskt dekke mesteparten av de mest bebygde delene av Norges overflate, ifølge analytikere. Det sier litt at Sverige allerede for snart et år siden hadde fått dekket 70 prosent av befolkningen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen