3 drøyer med 3G

Allerede i 2003 fikk mobiloperatøren 3 konsesjon til å bygge 3G-nett i Norge. Siden ble det stille.

Nå har imidlertid selskapet gitt lyd fra seg igjen, og forklarer endelig hvorfor vi enda ikke har sett noe til deres 3G-nett her til lands.

Frank Sixt i 3 forteller til Digi.no at det er utbyggingen av 3G-nettene i Sverige og Danmark som er hovedårsaken til at vi her i Norge må belage oss på å vente enda en god stund før vi ser noe til noe norsk 3G-nett fra 3:

- Vi kommer til å starte virksomhet i Norge, vi har lisensen. Eksakt når det blir kan jeg ikke svare på, men så fort ressurser frigjøres fra utbyggingen i Sverige og Danmark fortsetter vi i Norge, sier han.

Mens den norske 3G-konsesjonen til 3 kun krever at operatøren skal dekke tretti prosent av befolkningen, har selskapet atskillig større deler å dekke i våre naboland.

Søker om samarbeid
I Sverige har 3 imidlertid søkt det svenske Post- og Teletilsynet om en litt annerledes løsning når det gjelder å få dekket konsesjonskravene. 3 vil nemlig samarbeide med Vodafone og Nordisk Mobiltelefon om dekningen, slik at Nordisk Mobiltelefons CDMA-dekning tar over i grisgrente strøk. På denne måten håper de å få dekket konsesjonskravene.

Ulempen er at kundene da må ha en mobiltelefon som støtter både 3G- og CDMA-nettet for å være sikret dekning i de svenske distriktene.

- Det er helt klart at dersom PTS gir oss tillatelse til å benytte CDMA til å dekke distriktene i Sverige vil mulighetene for at vi bygger et norsk nett bli ansett som vesentlig bedre, sier pressetalsmann Erik Hörnfeldt.

Selv om Sixst bekrefter at 3 vil bygge 3G-nett i Norge, kan det imidlertid se ut til at vi blir nødt til å smøre oss med et nytt lag tålmodighet.

(Kilde: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen