3 CCD og lagring til SD-kort

Se større bilder i produktguiden

Lagring til SD-kort er noe som tidligere har vært forbeholdt små lommekameraer, som mest har blitt brukt som leketøy, mens kameraer med 3 CCD-brikker stort sett har vært brukt i den høyere enden av markedet. Nå har altså Panasonic kombinert disse egenskapene. Resultatet er et svært kompakt kamera, som har store potensialer.

Begrenset og kostbar lagring
Ulempen med å lagre på SD-kort er naturligvis lagringskapasiteten og kostnaden på store kort. En DV-tape tar 13 GB, mens de største SD-kortene vi har hørt om er på 4GB. Dette må ha innvirkning på enten opptaktstid, videokvalitet eller begge deler. Panasonic oppgir at det er plass til 25 minutter video i høyeste kvalitet på det medfølgende 2 GB Sd-kortet.

Kameraet er svært kompakt, og måler bare 10 x 8 x 5cm. Mye av årsaken til at de kan lage det så lite er naturligvis at lagringssystemet tar minimalt med plass. Men de har også ofret søkeren, og man har kun skjermen man kan benytte til dette formålet. Det fungerer helt fint så lenge lyset ikke er for sterkt. Da kan man få problemer med å se hva man filmer.

Avansert stillbildefunksjon
Stillbildefunksjonen kan gi bilder med oppløsning på 3,1 megapiksler. Dette til tross for at CCD-brikkene bare har en oppløsning på 0,8 megapiksler. Måten dette gjøres på er at brikkene raskt flyttes litt i hoisontal og vertikal retning, for på den måten å firedoble oppløsningen. Ganske smart, men vi kan ikke se annet enn at det også firedobler eksponeringstiden, noe som gjør det vanskelig å få skarpe bilder, særlig av bevegelige motiver. Panasonic har inkludert en optisk bildestabilisator i kameraet. Det gjør at stillbildefunksjonen blir noe mer brukbar.

For mye digital zoom
Kameraet har 10x optisk zoom, og 70x digital zoom, for en total zoomkraft på ubrukelige 700x. Vi sier ubrukelige, for det eneste digital zoom gjør er at beskjære bildet. Dersom du tar et bilde på ca 640 000 piksler, og forstørrer midten 70 ganger, er det ikke mye detaljer igjen. På grunn av dette er det også mulig å begrense den digitale zoomen til 25x.

Som standard, tar kameraet opp i 16:9-format, men det går an å stille det til 4:3, hvis man ønsker. 4:3-format oppnås ved å beskjære bildet på kantene.

Kameraet blir tilgjengelig i løpet av høsten, og har en veiledende pris på 13 000 kroner, inkludert et 2 GB SD-kort.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen