38 timer opptakstid på HD-videokamera

Hvem som helst kan jo tyne lang opptakstid ut av kameraene sine hvis de bare tilbyr lav nok kvalitet. Men SR8E får også plass til imponerende tretten og en halv time på høyeste kvalitet. Det bør holde for de fleste ferier, uten behov for å overføre dataene til PC. Sjansen for at du har kapasitet på PC-en du har med deg i ferien, til å gjøre en slik overføring, er jo også relativt liten.

De to andre modellene, SR7E og SR5E, er svært like SR8E, men har mindre harddisk – 60 og 40GB respektivt.

De to dyreste modellene har optisk bildestabilisator og kan ta stillbilder med oppløsning opp til 6 megapiksler (SR5E har maks 4,6 megapiksler. Alle har 10x optisk zoom.

Det er definert et nytt fargerom som har fått det velklingende navnet xvYCC. Dette benytter Sony i de nye modellene, men har kalt det x.v.Colour for at du skal klare å huske det. Det gir tilgang til omtrent dobbelt så mange farger som sRGB.

Som seg hør og bør, har Sony også redusert størrelsen på disse kameraene, sammenliknet med tidligere modeller. De sier at de er 20% mindre og 17% lettere enn SR1E. De tidlige HD-videokameraene var ganske store, og det er godt at de nå får dem mindre. Selv om de har redusert størrelsen, har det tilsynelatende ikke gått utover batterilevetiden. Vi har ikke fått detaljert informasjon, men Sony oppgir at SR5E med det ekstra store batteriet (ekstarutstyr) vil klare 6 timers sammenhengende opptakstid. Dette tallet må tas med en klype salt.

Når du ønsker, kan du enkelt overføre filmene du har tatt til DVD-plater i AVCHD-format, som støtter 1080i-oppløsning, slik at du kan lagre filmen på plate i full kvalitet, uten å bruke BluRay eller HD-DVD.

Det har dessverre ikke lykkes oss å få offisiell informasjon fra Sony, så mer detaljerte spesifikasjoner, priser og tilgjengelighet må vi komme tilbake til.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen