32 GB fra Samsung

I går kom nyheten om at Samsung har utviklet en helt ny Flash-teknologi, som kan gi oss langt større lagringskapasitet på minnebrikker enn det vi ser i dag.

NAND-brikkene har 16 Gbits Flash-minne, som tilsvarer 2 GB lagringskapasitet. Ved å kombinere 8 eller 16 slike brikker, kan man få et minnekort med en lagringskapasitet på 16 eller 32 GB.

Slike brikker kan bety større lagringsmuligheter for både musikkspillere, digitalkameraer og mobiltelefoner. I følge Digi er de nye brikkene kun beregnet på innebygging, og ikke løse innstikkskort.

Samsung har allerede 55 prosent av verdens marked for NAND-Flash-brikker.

Større iPod Nano?
Apple, som nettopp lanserte sin musikkspiller iPod Nano, har foreløpig ikke bekreftet at de vil implementere disse nye brikkene i Nano-spilleren. Selskapet kjøpte imidlertid opp store mengder av Samsungs minnebrikker til produksjon av sin første musikkspiller, iPod.

I følge BetaNews skal masseproduksjon av de nye brikkene begynne i andre halvpart av neste år. Brikkene spås imidlertid å få en ganske stiv pris i begynnelsen, og det er derfor rimelig å anta at mannen i gata neppe kommer til å ha råd til enheter med slike brikker på en god stund.

(Engadget, Tom's Hardware, BetaNews)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen