3250-oppfølger fra Nokia?

Det er ikke lett for produsentene å holde kommende telefoner hemmelige når det amerikanske teletilsynet (FCC) må godkjenne alle modeller før de lanseres. Søknadene har nemlig en tendens til å bli brettet ut i media lenge før produsentens planlagte annonseringsdato.

Denne gangen er det skissen av en musikktelefon fra Nokia som skaper oppstyr.

Telefonen har foreløpig ikke noe navn, utover Type: RM-230 som er skrevet på etiketten under batteriet. Mye tyder imidlertid på at vi snakker om en oppfølger til musikktelefonen 3250, som har blitt en gigantsuksess.

Skissen i FCC-søknaden viser kun baksiden av telefonen. Der ser du klart og tydelig et lite mellomrom på hver side nederst på telefonen, noe som tyder på at den i likhet med 3250 får dreibart tastesett.

Mens 3250 hadde fire snarveistaster til multimediefunksjoner på baksiden, har denne modellen fått én stor tast som styrer både musikk og kamera. Kameraet ser for øvrig ut til å være plassert på samme sted som på forgjengeren, altså nederst på telefonen, på siden av tastesettet.

Firebånd, 3G og HSDPA
På trådløsfronten skal telefonen imidlertid være en god del hakk bedre utstyrt enn forgjengeren. Denne gangen skal du nemlig finne både 3G og HSDPA, i tillegg til EDGE. Telefonen skal ellers støtte alle fire GSM-nettene, og kan dermed brukes overalt i verden der det er GSM-dekning.

Plattformen blir mest sannsynlig den samme som 3250, altså Symbian OS med Series 60-grensesnitt.

Det skal understrekes at ingenting av informasjonen er bekreftet av Nokia selv, så de endelige spesifikasjonene for modellen kan se annerledes ut. Tidspunkt for en offisiell lanseringe er uvisst, men det er ikke utenkelig at det skjer allerede på 3GSM, som går av stabelen om noen få dager.

(Kilder: FCC, Crunchgear, SymbianGuru)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen