3230: Megapiksler til folket

Nokia åpnet i dag sin årlige Nokia Mobility Conference i Monaco, og startet showet med å vise frem tre nye modeller. Blant dem finner vi Nokia 3230, som blir Nokias nye Series 60-modell for ungdommen.

Først av alt er det kameraet som trekker oppmerksomheten. Selv om det etterhvert er kommet en rekke telefoner på markedet med megapikselkamera, er det fortsatt en stund igjen til denne oppløsningen er blitt vanlig standard i mobilmarkedet.

Kameraet tar bilder i en oppløsning av 1,23 millioner piksler, og kameraenheten er da etter alt å dømme den samme som sitter i Nokias nyeste 3G-telefon, 6630.

Nokia 3230 blir dermed selskapets fjerde Series 60-telefon med megapikselkamera, og vil i likhet med selskapets designmodell 7610 tilby en hel del ekstrafunksjoner i den anledning. Blant annet vil man få med en versjon av Nokias Muvee-editor, som er kjent fra Nokias 7610. Her kan man redigere filmklipp, sette dem i en spesiell sammenheng og gjerne legge til lydeffekter og musikk.

Man kan også gå til utvalgte fotoforhandlere og få fremkalt mobilbildene. Nokia presiserer i sin pressemelding at man kan bruke Blåtann-funksjonen for å overføre bildene, men flere og flere fotobutikker har i dag mulighet for å hente bilder direkte fra minnekortet. Man kan også overføre bildene sine til virtuelle album på nettet ved hjelp av det medfølgende programmet Kodak Mobile Service.

Nokia 3230 har også fått på plass musikkavspiller, slik at man kan laste Mp3-samlingen sin over på telefonen. Dette er en funksjon som gjør bussturer mindre kjedelige og joggeturer mindre slitsomme.

Skal man ta ut minnekortet av 3230, vil det være adskillig enklere enn på tidligere modeller fra Nokia. Telefonen har nemlig en fullverdig HotSwap-funksjon, som lar deg fjerne minnekortet uten å måtte skru av telefonen og ta ut batteriet. Det følger ellers med et minnekort på 32 MB av typen Reduced Size MMC med telefonen.

Mediastasjon for ungdom
3230 stiller på enkelte områder langt bedre enn selv mange av Nokias egne profftelefoner. Telefonen kommer med innebygget stereo radio, som første Series 60-telefon fra Nokia. Telefonen vil også ha den mye omtalte Visual Radio-tjenesten fra Nokia, hvor man kan sjekke hvem som har laget sangen man hører på radioen, lese om de ulike artistene og ikke minst laste ned sanger.

3230 er godt utrustet for kresne mobilspillere. Med telefonen følger det et spill kalt Agent V, som i korte trekk kan minne mye om Java-spillet 'Mozzies'. Likheten ligger i at spilleren er i sentrum, og at handlingen foregår i rommet man er i. Modellen vil selvfølgelig ha Java-støtte med både MIDP 1.0 og MIDP 2.0-formatene på plass.

Skal man reise utenlands, er heller ikke 3230 noe dumt kjøp. Telefonen kommer med trippelbåndsstøtte, slik at man kan anvende telefonen i Nord-Amerika. EDGE er også på plass, og sikrer rask nedlasting når det måtte trengs. Ellers har Nokia fått på plass Push-To-Talk og Instant Messaging-klienten 'Presence'.

I likhet med samtlige av Nokias fremtidige modeller har også 3230 fått støtte for Push-To-Talk, slik at man kan bruke telefonen som en walkie-talkie. Dette er en teknologi som foreløpig ikke er i særlig bruk, men som er spådd å slå skikkelig an i løpet av de neste par årene.

Letteste Series 60-modell til nå
3230 kan ellers skryte av å være den letteste Series 60-telefonen til nå. Siemens SX1 har lenge vært letteste alternativ for de av oss som kunne tenkt oss en lett Symbian-telefon, men stafetten går nå videre til Nokias nyeste som kun veier 110 gram.

Det er heller ikke mye å si på størrelsen på 3230. 10,9 cm i høyden og 4,9 cm i bredden er nesten jevnt med størrelsen på mange av dagens vanlige telefoner. Tykkelsen på 1,9 cm er heller ikke noe å klage over, og gjør modellen jevntykk med Sony Ericssons populære modell T610.

Ellers er det greit å nevne at skjermen har en standard oppløsning på 176 x 208 punkter. Siden skjermen er av typen TFT og har 65.000 fargers dybde, antar vi at Nokia har brukt samme skjerm i 3230 som i alle sine øvrige Series 60-modeller av nyere dato.

Batteritiden er kanskje det eneste som virkelig skuffer. Eiere av 3230 vil nemlig ikke kunne la telefonen ligge i mer enn 150 timer før den må lades, noe som er lite sammelignet med andre telefoner på markedet. En taletid på 4 timer er heller ikke noe å juble for.

Allikevel er det ingen tvil om at Nokia har vist frem et solid stykke arbeid. 3230 vil etter alt å dømme få en utsalgspris på rundt 3000 kroner, noe som ligger langt under det man må ut med for en megapikseltelefon fra selskapet per dags dato.

Desverre kan ikke telefonen havne under juletreet i år, da lanseringen er satt til 1. kvartal i neste år. Når den tid kommer vil vi selvsagt være tilbake med en fyldig test av det som kan bli Nokias neste folketelefon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen