The Gathering har i år over 5000 plasser. (Bilde: Nettavisen)

3200 håper å få slippe inn i siste liten

Aldri før har så mange hatt lyst til å komme seg på The Gathering.

Hvert år arrangeres det en litt annerledes påskefeiring i Viktigskipet på Hamar, når opp mot 5000 datafrelst ungdom samler seg for å dyrke sin hobby sammen med likesinnede.

Arrangementet er omtrent like elsket som det er utskjelt, og vi skal holde oss for gode til å trekke fram alle karakteristikker og stereotyper som vi vet mange av, men det har også blitt en arena for å dyrke fram talenter. I år benytter blant annet den nyopprettede våpengrenen Cyberforsvaret anledningen til å rekruttere fra arrangementet.

Bredbånd har ikke tatt livet av TG

Og for dem som trodde The Gathering (TG) døde ut med at folk fikk bredbåndslinjer hjemme, og derfor ikke lenger trengte påsken til å fylle opp med piratkopiert film og musikk, kan informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik fortelle at arrangementet er mer populært enn noen gang.

Informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik.
Informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik.Foto: Magnus Blaker, Nettavisen

– Dette blir trolig det største arrangementet noen gang, med opp mot 5000 sitteplasser for deltakere, og det er i år 3200 personer som står på venteliste for å få billett. Det er mer enn noen gang, sier han til Side3.

Dette til tross for at billettene koster opp mot 1600 kroner.

I tillegg til deltakerne er det vente at godt over tusen personer vil ta turen innom som besøkende.

Skifter fokus

Årets arrangement markerer et lite stilskifte for arrangementet, for nå er en i ferd med å vinke farvel til den såkalte e-sporten, altså organiserte spillkonkurranser.

– Vi kutter fokuset på e-sport, og legger heller opp til at deltakerne kan arrangere turneringer selv, og så gir vi litt premiepenger til de turneringene vi har tro på, sier Valvik.

– Mange reagerte veldig sterkt på dette, og mange kontaktet oss og ville at vi skulle ta til fornuft. Men vi vil definere vårt eget arrangement, og vi er ikke et e-sportsarrangement. Vi har ikke noe imot e-sport, men The Gathering handler om at kreativiteten skal løpe fritt.

– Vi vil rett og slett få folk opp av stolen og med i et kreativt miljø, sier han.

Mye mer som skjer rundt

Det blir derfor i år et enda større fokus på ting som foregår borte fra datamaskinene, og The Gathering får derfor i år blant annet besøk av to statsråder, en statssekretær, en stjernedekorert forsvarstopp – og et ellers stappfullt seminarprogram.

– Vi har et økt behov for å rekruttere ungdom med interesse for teknologi og IKT til Forsvaret. The Gathering er en arena hvor Forsvaret ser muligheten til å komme i direkte dialog med ungdom som er i denne målgruppen, sier generalmajor Roar Sundseth, sjef for Cyberforsvaret.

Det skal også gjøres forsøk på å lage verdens største Skrik-republikasjon.

– Det handler mer om læring, og de virkelig store kreative konkurransene, sier han.

En av de største konkurransene arrangeres i samarbeid med blant annet Sunnaas sykehus, der det rett og slett er en spillskapekonkurranse der en skal skape konsepter som kan hjelpe til i helsevesenet, og spesielt rehabilitering, der det totalt er 850.000 kroner i spill.

The Gathering åpner for deltakere på onsdag i påsken og avsluttes søndag formiddag.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen