30 tommers lykke fra Eizo

 Eizo har kanskje aldri vært blant de billigste skjermene på markedet, men kvalitetsmessig har det vært lite å si på modellene som kommer fra selskapet. Derfor er det faktisk en spennede når selskapet kommer med en ny skjerm i denne størrelsen. ColorEdge CG303W er en skjerm som hovedsakelig er beregnet for dem som driver i et profesjonelt miljø og da gjerne med videoredigering og digital bildebehandling. 

 

Høy oppløsning

Skjermen har en oppløsning på 2560 x 1600 bildepunkter og den opererer med en lysstyrke på 260 cd/m2 og et kontrastforhold på 850:1. Skjermen har mulighet for to DVI-D tilkoblinger og kan dermed håndtere to maskiner med samme høye kvalitet. 

 

Kalibrering

CG303W har maskinvarekalibrering slik at selve skjermen kalibreres istedenfor datamaskinens grafikkort. Dette sikrer at ingen fargetoner går tapt i kalibreringsprosessen, og det gir mer nøyaktige farger på skjermen. EIZOs ColorNavigator kalibreringsprogramvare brukes til å stille inn ønskede verdier for lysstyrke, hvitpunkt og gamma, og til å opprette en ICC-profil. ColorNavigator arbeider med en måleenhet for å kunne benytte skjermens 12-bits look-up table (LUT) til nøyaktig kalibrering på mindre enn fem minutter. 

 

EIZOs Digital Uniformity Equalizer (DUE)-funksjon er inkludert for å motvirke svingninger i lysstyrke- og kroma-uniformitetsfeil som er karakteristisk for LCD-paneler. Dette sikrer at ColorEdge CG303W har en Delta-E-differanse på 3 eller mindre med unntak av skjermens kanter. 

 

Skjermen er utstyrt med meget gode ergonomiske egenskaper og kan stort sett stilles slik brukeren vil ha det uten noen vesentlige begrensninger.

 

3D

ColorEdge CG223 er utstyrt med en EIZO-utviklet 3D look-up table (LUT) som forbedrer skjermens additive fargemiks (kombinasjon av rød, grønn og blå), som er en nøkkelfaktor for evnen til å oppnå gråbalanse eller nøytrale gråtoner. Der en typisk 1D LUT justerer farge på separate tabeller for hver rød, grønn og blå, utfører 3D LUT dette på én enkelt kubisk tabell med miksede farger. 

 

Skjermen kan i tillegg vise til 16-bits intern prosessering for jevn visning av gråskalatoner. Simulering av to typer rød-grønn fargeblindhet – protanopia og deuteranopia – for verifisering av hvordan fargekombinasjoner oppfattes av de som er fargeblinde. Skjermhette for å beskytte skjermen mot omgivelseslys, og skjermrensesett følger med. Prisen for herligheten er ennå litt uklar, men billig blir det neppe.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen