30 prosent raskere servere

Intel I/O Acceleration Technology innfører et nytt aspekt med tanke på ytelsesøkning. Tradisjonelt har man blant annet fokusert på kraftigere prosessor og raskere minne. Den nye silisiumteknologien fra Intel setter fokus på samhandlingen mellom serveren og nettverket.

Akselerasjonsteknologien reduserer arbeidsmengden til CPU-en og gir brikkesett/nettverkskontroller hovedansvar for å flytte data inn og ut av minnet. Intel har også gjort en jobb for å optimalisere TCP/IP-protokollen.

Man regner med at teknologien vil gi ca. 30 prosent generell ytelsesøkning i visse segmenter. Teknologien vil kunne gi store forbedringer på webservere, applikasjonsservere, databasesystemer, clustere og stort sett alle områder der man har mye nettverkstrafikk. I/O er vanligvis den største flaskehalsen i mange serversystemer.

På Intel Developer Forum denne uken har Intel offentliggjort en avtale med Microsoft, som går ut på å støtte teknologien i fremtidige operativsystem.

I/O Acceleration Technology vil bli tilføyd Intels "*T" portefølje, som er en samling av "top-end" silisium-teknologi hos selskapet. Annen teknologi i denne porteføljen er blant annet "Active Management Technology", "La Grande Technology" (sikkerhet), "Extended Memory 64 Technology" og "Virtualization Technology".

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen