30 millioner Canon EF-objektiver

 

Pressemelding

 

Canons EF-objektiv nr. 30 millioner

Oslo, 20. januar 2006: Canon feirer i dag en viktig milepæl – 30 millioner utskiftbare EF-objektiver er produsert på under tjue år siden lanseringen av Canons EOS kamerasystem og EF-objektivfatning. En god indikasjon på speilrefleksfotograferingens økende popularitet, er de 10 millioner EF-objektiver som er produsert i løpet av de siste fem år.

 

Alternativ tekst mangler

 

EF-fatningen revolusjonerte speilrefleksfotograferingen i 1987 ved å skifte ut den mekaniske linken mellom kamera og objektiv med elektroniske kontakter, og ved å sette inn en intern autofokusmotor.
Og selv etter en kontinuerlig utvikling av fokussystemer, bildestabilisatorteknologier, objektivelementmaterialer, værsikre forseglinger og design, er EF-fatningen den samme. Alle EF-objektiver er med andre ord kompatible med alle EOS-kameraer som noensinne er produsert, inkludert alle nye digitale EOS-kameraer .

“Denne milepælen er symbolsk for vår styrke – både med hensyn til objektivforskning, design og produksjon. Dette er et helt sentralt kompetansefelt hos Canon,” kommenterer Tom Larsen, produktgruppesjef i Canon Consumer Imaging, Norge. “Objektivekspertisen gir oss en strategisk fordel på nesten alle områder vi konkurrerer, og er fundamental for vår suksess med digitale speilreflekskameraer.”

Unik serie

Det finnes mer enn 60 EF-objektivmodeller, med brennvidder fra 14mm til 600mm. Det finnes også en rekke spesialmodeller med makro, tilt/shift, fisheye og bildestabilisator. Profesjonelle fotografer er sørget godt for, med 22 L-modell EF-objektiver. Med optiske spesialelementer, suveren kvalitet og værsikker forsegling, representerer L-serien selve spydspissen på Canons objektivfunksjon, bildeytelse og værbestandighet. Mer enn 70 % av alle registrerte profesjonelle fotografer ved OL i Athen brukte EOS .

Den presisjonsoptiske arven

Milepælen på 30 millioner EF-objektiver kommer i tillegg til de millioner med FD-objektiver som ble produsert før 1987 og som ble erstattet med EF-fatningen. Den kompletterer også de titalls millioner Canon-kompaktkameraer, videokameraobjektiver og det store utvalget fjernsynsobjektiver som foretrekkes på grunn av den unike bildekvaliteten – både av film- og tv-industrien.

Verdens første

Canons objektivhistorie består av en lang rekke ”verdens første”-historier. Disse omfatter:

  • Første kommersialisering av en Ultrasonisk motor (USM) i 1987 for bruk i utskiftbare speilreflekskameraobjektiver. USM brukes nå i de fleste EF-objektiver og gir høyhastighets-, nesten lydløs autofokus med godt dreiningsmoment for presise, raske stopp uten overskyting.
  • Første lansering av asfærisk linseelement i et utskiftbart speilrefleksobjektiv, introdusert for å eliminere sfæriske avvik for mykere bildekvalitet i konvensjonelle objektiver.
  • Første introduksjon av fluoritt, UD (Ultra-dispersion) og Super UD-linseelementer i utskiftbare speilrefleksobjektiver for å korrigere kromatiske avvik.
  • Første utskiftbare objektiv med innebygd Bildestabilisator (IS) . Konvertert til lukkerhastighet er effekten av Canons nyeste IS håndholdt fotografering med ca. tre færre stopp, men uten merkbar uskarphet. IS er nå inkorporert i tolv EF-objektiver.
  • Det første, og fortsatt eneste, selskapet i verden som inkorporerer diffraktivt optisk (DO) element i et utskiftbart speilrefleksobjektiv. Med diffraksjon og ikke refraksjon som primær måte å fokusere lys på gir Canons EF400mm f/4 DO IS USM og EF70-300 f/4,5-5,6 DO IS USM-objektiver enestående bildekvalitet, samtidig som de er betydelig lettere og mindre enn lignende konvensjonelle objektiver.
  • Første 10x zoom (EF35-350mm f/3,5-5,6L USM)
  •  
  • Lengste brennvidde med størst blenderåpning (EF1200mm f/5,6L USM)
  •  
  •  

EF-objektivutviklingen

EF-objektivene utvikles kontinuerlig, i takt med kamerateknologien. Objektivet, linseelementenes form og Super Spectra-belegg brukes for å undertrykke og forhindre reflekser fra digitale kamerasensorer. EF-S-fatningen er utviklet for å utnytte kameraenes kompakte sensorstørrelse, som EOS 350D og EOS 20D, og baner vei for en ny serie med kompakte, lette og avanserte kvalitetsobjektiver!

Bakgrunnsdata om Canon

Canon er et verdensomspennende konsern som i 2004 omsatte for ca. 216 milliarder norske kroner. Selskapet er anerkjent som ledende innovatør og leverandør av kommunikasjons­løsninger innen bilde- og dokumentbehandling for både privatpersoner og bedrifter på verdensbasis.

I Norge er Canon organisert i to selvstendige forretningsområder: Business Solutions (utvikling av IT-produkter, løsninger og tjenester for både kontorer og profesjonelle printmiljøer) og Consumer Imaging (bildekommunikasjonsløsninger; foto, video, skrivere, skannere, faks og multifunksjonsprodukter, mm). Konsernet Canon Norge as hadde i 2004 en omsetning på over 1,2 milliarder norske kroner, og ved utgangen av året var det ca. 330 ansatte. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen