2 nye zoom-objektiver fra Nikon

Se større bilder i produktguiden

Det nye 18-55mm objektivet er lansert for å kunne redusere prisen på D50 kit. Objektivet er direkte sammenliknbart med kit-objektivet til Canon, men ut fra spesifikasjonene ser det ut som det er hakket hvassere. Det har blant annet SWM-motor, og er noe større og tyngre. Nikon har utstyrt det med ett ED og ett hybrid-asfærisk linseelement for å gi god optisk kvalitet. Inntil vil har testet objektivet kan vi likevel ikke si noe om bildekvaliteten. Offisielt bærer objektivet det enkle navnet AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED. Vi synes kanskje det er i voldsomste laget, men det betyr jo lite i den store sammenhengen.

Det andre nye objektivet fra Nikon i dag er laget for å komplementere AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED. Det dekker området fra 55-200mm og heter AF-S DX Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5,6G ED. Dette objektivet er utstyrt med to ED-elementer og SWM-motor.

Se større bilder i produktguiden

Begge objektivene vil være svært rimelige og kompakte. De er begge under 7cm i diameter og under 8cm lange, og det gjør dem svært gunstige å ta med seg uten at man føler at man drar på mer bagasje enn nødvendig.

I likhet med alle andre objektiver av denne typen, skal man ikke forvente seg all verden av bildekvaliteten, men vi tviler ikke på at det vil være et utmerket alternativ for nybegynnere og for de som legger vekt på pris, størrelse og vekt. At Nikon har valgt å utstyre begge med SWM-motor ser vi på som en stor fordel, og viser at dette ikke er objektiver hvis eneste funksjon er å være så små og billige som mulig.

Selv om det som sagt er en bagatell, så synes vi det er litt rart at alle produsenter skal forsøke å putte absolutt alle objektivets spesifikasjoner inn i navnet. Det gjør det vanskelig å huske, vanskelig å skrive, vanskelig å søke på, og for de fleste er veldig mye av betegnelsen fullstendig meningsløs, så heved sender vi en oppfordring til alle objektivprodusenter om å forenkle navnene på objektivene sine.

Priser for disse objektivene er ikke kjent, men de forventes å nå markedet i juni.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen