2 MB L2-cache i neste Pentium 4?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det kanskje mest oppsiktsvekkende ved veikartet som har dukket opp på japanske PC Watch, er derimot ikke hva som venter i fremtiden, men oversikten det gir over 2004. Når året er omme vil "MHz-gale" Intel bare ha økt klokkefrekvensen med 600 MHz, fra 3,2 GHz til 3,8 GHz, eller drøye 18 prosent.

I første kvartal kommer Intel til å nå den viktige milepælen på 4 GHz, som markerer slutten på dagens versjon av "Prescott"-kjernen. Den neste versjonen får navnet "Prescott 2M" og byr blant annet på SpeedStep (dynamisk justering av effekt) og 2 MB L2-cache, og disse får modellnumre på 6-tallet for markere forskjellen. Frekvensen på Pentium 4 6xx-serien blir fra 3,2 til 3,8 GHz, og stort raskere blir det ikke før etter sommeren.

Da kommer derimot Intel for fullt med dobbeltkjerner og 65 nanometer. I tredje kvartal kommer nemlig "Smithfield" i tre forskjellige varianter med FSB på 1066 "MHz", men både modellnumre, klokkefrekvenser og cachestørrelsen på disse proessorene er foreløpig ukjent.

Det er ingen informasjon i veikartet om "Prescott"-prosessorer på 1066 FSB, om DDR2-667 eller om EMT64.

Mange er for øvrig skeptiske til om Intel kan klare overgangen fra 90 til 65 nanometer på bare to år. Veikartet sier ingenting om klokkefrekvenser på prosessorene, men det ventes mer informasjon om dette om kort tid.

Se hele veikartet hos Japanske PC Watch. Det tas forbehold om at veikartet kan inneholde feil eller mangler, da det ikke er av den offisielle sorten.

(Kilde: PC Watch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen