2 GHz GDDR3 i løpet av året?


Samsungs GDDR3-brikke på GeForce 6800

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at verdens eneste produsent av GDDR3-minne også har eksklusive avtaler med både ATI og NVIDIA for minnet som skal inn i de kommende grafikkortene fra begge. Men det betyr også at når Samsung snakker om fremtiden, snakker de også om fremtidens grafikkort.

Koreanske Samsung har nemlig gått hen og lovet 2 "GHz" GDDR3-brikker i løpet av året - eller 1 GHz reell frekvens (effektivt 2 GHz pga. DDR). I løpet av neste år kan disse være på plass i grafikkort fra ATI og NVIDIA, som utvilsomt vil kunne by på ganske kraftig ytelse.

Minnebrikkene til Samsung trenger 1,9 volt for å operere, som kan være noe av forklaringen på NVIDIA GeForce 6800 sine store krav til effekt - NVIDIA anbefaler en strømforsyning på minst 480W. I tillegg kommer de i 144-"pins" FBGA-pakker, og har en datarate på 2000 Mbit/s "per pin".

Samsung lager i dag 256 MB GDDR3-brikker med frekvenser på 500, 600, 700 og 800 MHz DDR på "ned til" 1,2 ns - som dermed topper ut på effektive 1,6 GHz . Så det skulle være mer enn nok takhøyde for både ATI og NVIDA, som vil hovere rundt GHz-grensen i minnehastighet når kortene deres kommer i butikkene.

Les mer om Samsungs GDDR3-minne hos Samsung Semiconductor.

(Kilder: Anandtech, X-bit labs, Korea Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen