2. generasjon Blu-ray

Annonsør­innhold
Les hele saken »
BDR-202 (Foto: Pioneer Electronics)
Pioneer BDR-202

Pioneer lanserer nå sin andre generasjon BD-brenner i Europa. BDR-202 er intern, støtter både BD-R og BD-RE (overskrivbar) på enkeltlags BD-plater. Data overføres via SATA-grensesnittet.

Ytelse

Brenneren har en skrivehastighet på 18 MB/s (4x) når den skriver til BD-R-plater, og 9 MB/s (2x) på overskrivbare plater. Foruten å skrive raskt til BD, skriver den også i 12x til DVD-R/+R og 6x til DVDRW/+RW. Lesehastigheten er 2x på BD-ROM og 8x på DVD-ROM.

BDR-202 er rettet mot profesjonelle brukere som arbeider med plasskrevende oppgaver, som for eksempel video- eller lydarkiver. En typisk BD-plate holder 25 GB data, og formatet egner seg derfor til bruk innen multimedia.

En MPEG-2-komprimert HD-film på 135 minutter vil oppta ca. 20 GB, noe som tilsvarer fire enketlags DVD-plater. En BD-plate kan derfor holde både filmmaterialet og interaktive funksjoner som menyer etc.

Spillutviklere ønsker også muligheten til å levere mer detaljerte HD-spill på én enkelt plate, noe BD-formatet - eller HD DVD-formatet for den saks skyld - muliggjør.

Pris eller tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent. De rimeligste BD-brennerne i dag koster fra ca 4000 kroner.

(Kilde: Pioneer)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen